Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Masterplan Scheveningen voor duurzame kwaliteitsverbetering

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Masterplan Scheveningen voor duurzame kwaliteitsverbetering

De komende 10 jaar wordt in Scheveningen de leefbaarheid versterkt, de kwaliteit van toerisme en recreatie verbeterd en neemt de werkgelegenheidvoor met name laaggeschoolden toe met 1000 tot 1500 arbeidsplaatsen. Dat staat in het concept Masterplan Scheveningen-Kuststrook dat vandaag op voorstel van coördinerend wethouder voor Scheveningen Wilbert Stolte door het College van B&W is vastgesteld. Het Masterplan is tot stand gekomen na een intensief proces van interactieve beleidsvorming met Scheveningse bewoners en ondernemers.

Met twintig beleiduitspraken en vele concrete projectvoorstellen schetst het plan een verbetering en versterking van economie, leefbaarheid, wonen, toerisme, verkeer en openbare ruimte. De economische functie van Scheveningen geniet een hoge prioriteit, omdat Scheveningen een belangrijke pijler vormt voor de economie in Den Haag.

Toerisme en recreatie bieden goede mogelijkheden voor het verbeteren van de werkgelegenheid. Voor toerisme geldt: verlenging van de verblijfsduur van bezoekers. Niet meer toeristen, wel toeristen die meer uitgeven. Scheveningen heeft een uniek woonklimaat. In woongebieden moet daarom de leefbaarheid worden behouden en waar nodig verbeterd. Verbetering van de leefbaarheid levert ook de bezoekers van Scheveningen een aangenamer verblijf op.

Er bestaat spanning tussen economische groei en leefbaarheid. Daarom is gekozen voor een concentratie van de toeristisch-recreatieve functies in Scheveningen-Bad en op kleinere schaal in Scheveningen Haven. Voor Scheveningen Haven blijft verder gelden dat de belangen van de visserij door het gemeentebestuur worden ondersteund. In Scheveningen Dorp en het Achterland ligt de nadruk op wonen en bescherming van de cultuurhistorische waarden.

Scheveningse bewoners en ondernemers zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het Masterplan. In de zomer van 2000 hebben zij op 19 bijeenkomsten de toekomst van Scheveningen besproken. Aan dit zogenaamde interactieve proces hebben 300 bewoners en ondernemers deelgenomen, waarbij in totaal 475 ideeën werden aangedragen. De resultaten van het interactieve proces zijn verwerkt in het concept-Masterplan Scheveningen-Kuststrook.

last update: 21 februari 2001 ;pag.: 6017; auteur: 112 21 februari 2001 - pag. 6017 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie