Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rotterdam investeert fors in verenigingsport

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam investeert fors in verenigingsport

Het College van B&W stelt voor om fl. 4 miljoen uit de Stedelijke Visie te besteden ter stimulering van de verenigingsport. Samen met een subsidie van fl. 2,6 miljoen van het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport en fl. 6,7 miljoen uit de begroting van de gemeentelijke dienst Sport en Recreatie zal tot 2004 fl. 13,3 miljoen geïnvesteerd worden in de Rotterdamse sportverenigingen. De nota `Verenigingsport' zal op 8 maart in de gemeenteraad worden besproken.

Verantwoordelijk Sportwethouder Nico Janssens: "Ruim 28% van de Rotterdammers tussen 16 en 75 jaar is lid van één of meer sportverenigingen. Sportbeoefening in georganiseerd verband is dus nog steeds een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding. Het is mij vanwege de maatschappelijke waarde er veel aan gelegen sportverenigingen de nodige steun in de rug te bieden bij het verwerven van een stevigere positie."

Samenhangend pakket
De ondersteuning van de verenigingsport staat de afgelopen jaren hoog op de politieke agenda. Zo is in 2000 al besloten fl. 975.000,- ter beschikking te stellen voor sanering van schulden van sportverenigingen. Ook hoeven sinds dit jaar de buitensportverenigingen geen OZB meer betalen.

Met de extra middelen wil het College van B&W dat de komende jaren een samenhangend pakket van maatregelen wordt uitgevoerd die de positie van de Rotterdamse sport-verenigingen moeten versterken. De belangrijkste maatregelen, die mede door het Rijk worden gefinancierd, zijn de opzet van een centraal Servicepunt Verenigingsondersteuning, de inzet van tijdelijke professionele ondersteuning voor sportverenigingen, schoolsport-activiteiten gericht op de doorstroming van de deelnemers naar sportverenigingen, de invoering van een Jeugdsportpas om de toetredingsdrempel naar sportverenigingen te verlagen, het terugbrengen van sportverenigingen of hun activiteiten naar de binnenstad/ oude wijken, de werving en inzet van allochtoon kader én het stimuleren van de gehandicaptensport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie