Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belangen Harmelense Inwoners over uitspraak zendmast

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Harmelen, 21 februari 2001

Belangen Harmelense Inwoners
sprakeloos van rechtelijke uitspraak
inzake zendmast Mastwijk

Afgelopen maandag heeft de rechter uitspraak gedaan in het geding tussen de Nozema (de beheerder van de zender) en de gemeente Montfoort. Het verlopen van de tijdelijke vergunning voor de zendmast en het boetebeding was daarvan de inzet. De begronding van de rechter voor zijn uitspraak is uitermate vreemd.

De vereniging Belangen Harmelense Inwoners voert al jaren actie tegen de storing die de zendmast (1395kHz) in de regio op telefoon, geluidsapparatuur en elektronica veroorzaakt. Na de zomervakantie liepen alle acties op niets meer uit omdat men ervan uitging dat de zender november vorig jaar toch zou moeten verdwijnen.

De Nozema echter heeft zich niet aan de overeenkomst met de gemeente Montfoort gehouden om binnen de looptijd van de tijdelijke vergunning van vijf jaar een oplossing voor de zender te vinden. Zowel de Nozema, als Provincie, als het Minis-terie van Verkeer en Waterstaat heeft dit laten versloffen en opeens is men zich weer van het probleem bewust geworden.

Het verbazingwekkende van de uitspraak van de rechter is dat die niet is gebaseerd op het geschil tussen de Nozema en de gemeente Montfoort. Het contract tussen de Nozema en Business Nieuws Radio - dat november van dit jaar afloopt - is de rechtelijke motivatie 'dat de zender tot november a.s. in bedrijf mag blijven'. Ook nu weer is de commercie boven dan het algemeen belang gesteld.

Hiermede is niet alleen de gemeente Montfoort in haar hemd gezet, ook de inwoners uit de regio zijn daarvan opnieuw de dupe. Maar daar denkt de rechter kennelijk niet bij na. Belangen Harmelense Inwoners zal de heer Tommel - die met de opdracht is belast een oplossing voor de zenderproblematiek te vinden - vragen zijn toezegging voor een klachtenregeling na te komen.

Nadere informatie: J. Bakker, 0348-44.2016

Belangen Harmelense Inwoners
Uitsluitend aandacht voor de belangen van de inwoners!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie