Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade: vier keer inbraak

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 21-02-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 22 februari 2001 - 13.30 uur

District Kerkrade; tevreden resultaten bij alcoholcontroles Op diverse plaatsen binnen de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Gulpen hield de politie van het Kerkraadse district in de avond/nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari enkele alcoholcontroles. Daarbij moesten in totaal 308 bestuurders een blaastest ondergaan. Eén van hen, een 42-jarige man uit Kerkrade, bleek teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,39. Het rijbewijs werd direct ingevorderd. Omtrent het resultaat van deze controle spreekt de politie haar tevredenheid uit. Ook tijdens de komende carnavalsdagen zal het alcoholgebruik in het verkeer speciale aandacht krijgen. Overigens werden tijdens de controles wel nog 39 processen-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen zoals het rijden zonder autogordel, verlopen rijbewijs en diverse technische gebreken.

Kerkrade; vierde inbraak bij FC Gracht!
In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari sloegen inbrekers opnieuw hun slag in de kantine van de voetbalvereniging FC Gracht aan de Slakbeemdenweg in Kerkrade. De nacht daarvoor was dat overigens ook al het geval. Sinds de afgelopen twee maanden betreft dit de vierde inbraak in de kantine. Ook nu kwam men weer door middel van het verbreken van een raam en diverse deuren binnen. De nog onbekende inhoud van de geldcassette uit een speelautomaat werd buitgemaakt. In de keuken werd een frituurpan aangezet en deed men zich te goed aan diverse snacks. Ook werden de nodige glazen bier getapt.

Kerkrade; gesignaleerde vrouw aangehouden
In het politiebureau van Kerkrade werd dinsdag 20 februari om 09.45 uur een 23-jarige vrouw uit het Duitse Keulen aangehouden. De vrouw meldde zich bij de vreemdelingenpolitie voor de aanvraag van een verblijfsvergunning. Toen haar gegevens gecheckt werden, bleek dat ze in Nederland nog gezocht werd voor het ondergaan van 177 dagen hechtenis wegens een eerdere veroordeling. Een en ander betekende voor haar dat haar verblijf voorlopig een huis van bewaring zal zijn.

Vaals; inbraak in café
Dinsdag 20 februari werd tussen 01.00 uur en 08.00 uur ingebroken in een café aan de Maastrichterlaan in Vaals. De toegang werd verkregen na het forceren van een raam. In het café werd een speelautomaat opengebroken. De buit bestond uit een nog onbekend bedrag aan geld en sigaretten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie