Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek NMa naar prijsvorming in rundvleessector

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Den Haag, 21 februari 2001

Onderzoek NMa naar prijsvorming in de rundvleessector

De marktsituatie in de rundvleessector is recentelijk aanzienlijk verslechterd door de BSE-crisis. Mede als gevolg daarvan heeft de NMa van de Stichting Saneringsfonds Runderslachterijen een formeel ontheffingsverzoek ontvangen voor een saneringsregeling die erop gericht is de slachtcapaciteit te verlagen door een aantal slachterijen te sluiten.

Daarnaast heeft de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Brinkhorst aan de NMa gevraagd een onderzoek in te stellen naar de prijsvorming in de rundvleessector. Naast dit verzoek heeft de NMa ook andere signalen ontvangen die wijzen op het grote verschil tussen de prijzen voor runderen af-boerderij enerzijds en de consumentenprijzen anderzijds.

Het ligt dan ook voor de hand dat de NMa, in het kader van de beoordeling van de voorgelegde saneringsregeling, ook de prijsvorming in de rundvleessector aan een nauwgezet onderzoek onderwerpt.

Tot het moment dat de resultaten van dit onderzoek naar buiten worden gebracht, zullen hierover door de NMa geen nadere mededelingen worden gedaan.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie