Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commandeurschap voor Joop van den Ende

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Commandeurschap voor Joop van den Ende

Staatssecretaris Rick van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, heeft Joop van den Ende vandaag bij bevordering benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Joop van den Ende werd in 1993 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Van der Ploeg richtte zich vanaf het podium van het Fortis Circustheater met de woorden 'Beste Joop' tot 'een man die de afgelopen dertig jaar bij uitstek zijn sporen heeft verdiend op het snijvlak van media en cultuur.' In zijn toespraak prees hij de Joop van den Ende's verdiensten voor het theater, de ontwikkeling van de commerciële omroep in ons land en voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van charitatief Nederland. 'Jij weet uit iedereen het beste naar boven te halen. Dat is een benijdenswaardig talent, waarmee je veel tot stand hebt gebracht', aldus de staatsecretaris. 'Wij zijn trots dat Nederland een 'gewone' man van zo'n ongelooflijk ongebruikelijk formaat heeft opgeleverd: energiek, creatief, inspirerend en charmant. Het heeft Hare Majesteit de Koningin daarom behaagd om jou vanwege al deze bijzondere verdiensten te bevorderen tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau.'

Joop van den Ende toonde zich volkomen verrast maar nam herstelde zich, na een snelle blik op de ruim 700 genodigden in de zaal, met de opmerking: 'Jammer dat de zaal vandaag niet helemaal vol zit, normaal gesproken is het hier uitverkocht.' In zijn dankwoord sprak hij zijn hoop uit dat er tussen het commerciële en het gesubsidieerde theater een brug geslagen zal worden en dat 'de concurrerende werking vanuit het commerciële theater naar het gesubsidieerde theater een inspiratiebron mag zijn, zoals dat omgekeerd ook het geval is.' Vlak voordat enkelen van zijn grootste sterren de hommage 'Hey Mister Producer' aan hem brachten zei Joop van den Ende: 'Deze onderscheiding krijg je meestal als je echt helemaal stopt, ik moet er niet aan denken te moeten stoppen.'

Joop van den Ende werd in 1942 geboren te Amsterdam. Begin 1999 kocht hij alle live entertainment activiteiten uit Endemol en richtte datzelfde jaar het bedrijf Stage Holding B.V. op. Het bedrijf telt zeven werkmaatschappijen waar in totaal circa 2.700 werknemers in dienst zijn. Stage Holding is vooral actief in Nederland, Noord-Amerika, Duitsland en Engeland.

Sinds 1970 heeft hij in Nederland vele honderden toneelstukken, shows, revues en musicals geproduceerd variërend van zijn eerste toneelstuk Twee op de Wip uit 1970 met Willeke Alberti en Jeroen Krabbé en de André van Duin Revues tot Phantom of the Opera, Miss Saigon en Elisabeth.

JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Maarten van Nispen, Telefoon:
020-3052.288, Mobiel: 06-201.307.90

21 feb 01 14:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie