Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kodak neemt twee bedrijven over

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofddorp, 22 februari 2001

Betreft: Rectificatie persbericht 'Kodak neemt twee bedrijven over voor een totaalbedrag van meer dan $170 miljoen'

Geachte redactie,

Gisteren heeft u van ons het persbericht 'Kodak neemt twee bedrijven over voor een totaalbedrag van meer dan $170 miljoen' ontvangen. Daarin wordt gemeld dat AuntMinnie.com, een van de drukst bezochte radiologieportals op Internet een autonome dochteronderneming van Lumisys blijft. Hieruit zou afgeleid kunnen worden dat AuntMinnie.com geen deel uitmaakt van deze overname, hetgeen echter wel het geval is.

Wij verontschuldigen ons voor deze onzorgvuldigheid en hopen dat u het vorige bericht zult vervangen door het onderstaande persbericht.

Met vriendelijke groet,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV

Marguérite van der HeydenKodak neemt twee bedrijven over voor een totaalbedrag van meer dan $170 miljoen

Aanzienlijke versterking op het gebied van document imaging en medical imaging

Vianen, 21 februari 2001 - Eastman Kodak Company heeft twee overnames voltooid: de overname van imaging-activiteiten van Bell & Howell en de overname van Lumisys Inc., een toonaangevende Amerikaanse leverancier van apparatuur voor het digitaliseren van röntgenfoto's en computed radiography (CR) systemen. Ook AuntMinnie.com, een van de drukst bezochte radiologieportals op Internet en een autonome dochteronderneming van Lumisys, maakt deel uit van deze overname. Met beide overnames is een totaalbedrag gemoeid van meer dan $170 miljoen. Met deze acquisities realiseert Kodak een aanzienlijke versterking op het gebied van document imaging en medical imaging.

Van Bell & Howell neemt Kodak de divisies Imaging Solutions, NB/Microseal en Imaging International over. Deze divisies houden zich met name bezig met de productie en distributie van micrografieapparatuur, onderdelen en toebehoren, alsook onderhoud. Hiertoe behoren tevens de onderhoudsactiviteiten in Noord-Amerika en Europa. Met deze overname is een bedrag gemoeid van ongeveer $135 miljoen. Met de acquisitie van Lumisys is ongeveer $39 miljoen in contanten gemoeid. Bell & Howell
In de Verenigde Staten en Canada zullen de overgenomen Bell & Howell units in eerste instantie opereren onder de naam CustomerFirst Service & Support, Inc. Wanneer de integratie eenmaal is voltooid, zal naar verwachting de micrografische apparatuur onder de Kodak-merknaam op de markt worden gebracht. Een nieuw Kodak serviceteam zal de service van deze apparatuur verzorgen. Na de integratieperiode zal CustomerFirst Service & Support een mondiaal merk worden voor de service en support van producten van derden, en opereren binnen Kodaks Document Imaging-divisie.

"De service- en micrografische activiteiten zorgen voor een nog grotere waarde van het reeds robuuste Kodak-portfolio van producten en diensten," zegt Candy Obourn, president van Kodaks Document Imaging-divisie. "Met deze acquisitie integreren we de expertise en best practices van Kodak en Bell & Howell. Deze overgang willen we voor onze klanten zo helder mogelijk maken."

Tijdens de overgangsperiode blijven wederzijds de huidige operationele strategieën en procedures gelden en de klanten kunnen zich wenden tot hun huidige contactpersonen bij Kodak en Bell & Howell voor alle commerciële vragen, after sales en adviezen. Met de divisie Document Imaging is Kodak marktleider op het gebied van documentscanners voor grote volumes en voor micrografieproducten en -diensten.

Lumisys
Lumisys wordt een volledige dochteronderneming van de groep Eastman Kodak Company en de producten worden opgenomen en geïntegreerd met het productportfolio van Kodak Medical Imaging. Kodak Medical Imaging ontwikkelt, produceert en verkoopt producten en oplossingen voor het opnemen, verwerken, visualiseren, verspreiden en afdrukken van medische beelden en informatie.

Over Eastman Kodak Company
Met een omzet van meer dan $14 miljard in 1999 is Eastman Kodak Company een marktleider op het gebied van traditionele fotografie en digitale imaging. Kodak voorziet in de imaging-behoeften van consumenten en professionals, van de zakelijke, commerciële en entertainmentsectoren, alsmede de gezondheidszorg. Via de Document Imaging-divisie levert Kodak snelle documentscanners, media en micrografische producten en diensten. De divisie biedt een diversiteit aan componenten en media voor imaging en document managingapplicaties die digitale, geïntegreerde of micrografische imaging-oplossingen vereisen. Meer informatie is te vinden op: www.kodak.com/go/docimaging.

Kodak Medical Imaging behoort tot de toonaangevende leveranciers van communicatiesystemen en beeldarchivering (PACS), radiologie-informatiesystemen voor (RIS - rediology information systems), systemen voor digitale radiografie (CR - computed radiography; DR - direct radiography) lasersystemen voor digitaal droog afdrukken (DryView), alsmede van traditionele röntgenapparatuur en -films. Met een omzet van meer dan 2 miljard dollar is Medical Imaging een van de winstgevendste divisies van de groep Eastman Kodak Company. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: www.kodak.com.

Voor meer informatie:
Kodak Nederland B.V.
Contactpersoon: Albert Ronsmans
Tel.: 0032 - 27194136

of

Monogram Communication Strategies (MCS)
Contactpersoon: Marguérite van der Heyden
Tel.: 023 - 562 82 08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie