Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keyware Belgie beveiligt Maleisische stad van de toekomst

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

KEYWARE BEVEILIGT MALEISISCHE STAD VAN DE TOEKOMST

Keyware ontwikkelt biometrische en chipkaarttoepassingen voor een vastgoedproject van de Maleisische overheid

Zaventem, 21 februari 2001- Keyware (EASDAQ: KEYW), een van 's werelds toonaangevende leveranciers van biometrische en gecentraliseerde authenticatieoplossingen, ondertekende vandaag een akkoord met Waterside IT Solutions voor de ontwikkeling van e-payment- en authenticatie-tools gebaseerd op chipkaart- en biometrische technologie. De oplossingen van Keyware zullen worden geïntegreerd in een groots vastgoedproject van de Maleisische overheid. "The Tanjung Puteri Development", gelegen in een van de zuidelijke deelstaten van Maleisië, werd opgezet om het ICT-imago van Maleisië en ASEAN (Association of South East-Asian Nations) op te drijven. Het globale ICT-budget dat werd uitgetrokken voor deze nieuwe stad die zal worden uitgerust met spitstechnologie wordt geraamd op 24 miljoen USD gespreid over vijf jaar.

Het "Tanjung Puteri Development" is een ontwikkelingsproject in Johor, een zuidelijke deelstaat van Maleisië die grenst met Singapore. Het bestaat uit de constructie van een stad op 59.5 hectaren terrein voor residentieel, commercieel, administratief en ontspanningsgebruik. Waterside IT Solutions Sdn Bhd, een bedrijf gevestigd in Kuala Lumpur, zal instaan voor de design en coördinatie van de implementatie van alle ICT-technologieën in deze futuristische stad. Keyware zal via z'n netwerk van strategische partners de algemene technologiestructuur ontwikkelen om beveiligde e-payment-oplossingen mogelijk te maken. Keyware zal ook zorgen voor geïntegreerde authenticatie-tools voor Internet-toepassingen (beveiliging van informatietoegang) en voor applicaties ter beveiliging van de fysieke toegang tot gebouwen. Deze authenticatiemethoden zullen gebaseerd zijn op biometrische en chipkaarttechnologie.

Francis Declercq, voorzitter en CEO van Keyware: "Naast de biometrie kennen ook de chipkaart- en andere authenticatieoplossingen van Keyware een snelle groei in heel Europa en de Verenigde Staten. Azië is eveneens een belangrijke markt waarop Keyware met z'n biometrische en chipkaarttoepassingen wil mikken. We zijn verheugd dat we mee mogen bouwen aan de Maleisische stad van de toekomst."

Over Keyware
Keyware werd opgericht in 1996 en is sinds juni 2000 op de Easdaq genoteerd. Het bedrijf is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van een brede waaier authenticatieoplossingen voor bedrijfstoepassingen. Keyware is tevens een pionier op het vlak van biometrie, de technologie die het mogelijk maakt om een individu te verifiëren aan de hand van persoonlijke kenmerken, zoals stem, gelaat en vingerafdrukken. De Centralized Authentication Server (CAS) met LBV-technologie van Keyware biedt bedrijven de mogelijkheid om verschillende authenticatietechnieken te beheren, met inbegrip van biometrie, vanaf één centrale server. De CAS optimaliseert de beveiliging van fysieke locaties, e-commerce, netwerken, chipkaarten en telecommunicatietoepassingen. De bekroonde technologie van Keyware wordt wereldwijd verkocht via een uitgebreid netwerk van OEM's, systeemintegrators en VAR's. Het bedrijf heeft een hoofdzetel in Brussel (België) en in Woburn (Mass., USA). Meer informatie over Keyware vindt u op www.keyware.com.

# # #

Keyware en het logo van Keyware zijn handelsmerken van Keyware. Alle andere bedrijfs-, merk- of productnamen die in dit document vermeld worden, zijn mogelijk handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Laurent Gossieaux Benita Dreesen of
Frederik Schepens
PR EMEA Creative Strategies
Keyware +32 2 267 41 60
+32 2 704 44 00
fre@creative-strategies.be
(lgossieaux@keyware.com)

Shukor Ahmed
Waterside IT Solutions
ICT Project Director
+ 603 79 55 33 50
(global21@tm.net.my)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie