Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV: Zelfstandigen dupe van `stammenstrijd`

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Zelfstandigen dupe van `stammenstrijd`
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

De FNV-bond voor zelfstandigen vraagt de Tweede Kamer om een heldere regeling van de status voor zelfstandigen zonder personeel. Die worden nu de dupe van een stammenstrijd tussen de fiscus en het GAK.

FNV Zelfstandige Bondgenoten wil dat er snel een regeling komt voor de rechtspositie van zelfstandigen zonder personeel. Deze freelancers dreigen nu de dupe te worden van een stammenstrijd tussen de Belastingdienst en de uitvoeringsinstellingen voor de sociale zekerheid.

Dat schrijft de FNV-bond voor zelfstandigen in een brief aan de Tweede Kamer. De bond beschuldigt fiscus en GAK van `ambtelijke willekeur` en het meten met verschillende maten.

Minister Jorritsma had vorig jaar mei beloofd dat het probleem zou worden opgelost. Hiervan is nog steeds niks terechtgekomen, aldus de bond.

Belastingdienst en uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid blijken verschillende definities te hanteren van wat een zelfstandige precies is. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat opdrachtgevers achteraf alsnog worden aangeslagen voor loonheffing, omdat de zelfstandige toch als werknemer in loondienst wordt beschouwd.

Dit maakt opdrachtgevers kopschuw. En zelfstandigen lopen hierdoor opdrachten mis, aldus FNV Zelfstandige Bondgenoten.

Lees meer in de www.fnv.nl/01actualiteit/nieuws/nieuwsberichten/zelfstandigen/?f=2&c=15&i=nd (nieuwsrubriek) van FNV Zelfstandige Bondgenoten op deze site.

21 februari 2001

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over de Tijd campagne van de FNV?
Check: www.fnv.nl/tijd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie