Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen: oudere dame overvallen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 21-02-2001 Politie District Heerlen
21 februari 2001

District Heerlen

Heerlen; Bejaarde vrouw in woning overvallen
Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagmorgen omstreeks 09.15 uur een 72-jarige bewoonster van een woning in een bejaardencomplex aan de Kerkraderweg overvallen. Bij de overval liep de vrouw een verwonding aan haar hoofd op.
De overvaller, een man van ongeveer 34 jaar die Duits sprak, overrompelde de vrouw op het moment dat zij de woning wilde verlaten. Toen de vrouw de deur van haar appartement opende duwde de man de deur met open en sloeg de vrouw met kracht in haar gezicht en duwde haar tegen de grond.
Nadat de indringer het slachtoffer had gedwongen om in de kamer op een stoel te gaan zitten en zij haar ogen moest sluiten, doorzocht hij de kamer. Op zeker moment bedreigde hij het slachtoffer door een of ander voorwerp tegen haar hoofd te drukken. Voordat de man de woning verliet sommeerde hij de hevig geëmotioneerde vrouw plaats te nemen op het toilet en dat zij daar 10 minuten moest blijven zitten. Van de dader, die niets buit maakte, ontbreekt elk spoor.
De overvaller was ongeveer 170 cm groot, had een smal postuur en was gekleed in een licht gekleurde kleding, en een donkere muts en sjaal.

Heerlen; Evacuaties na brand in sloopkerk
In de nacht van dinsdag op woensdag brak omstreeks 05.20 uur brand uit in de kerk aan de Op den Dreek. De kerk wordt op dit moment gesloopt. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omdat er gevaar dreigde voor aangrenzende woningen werden bewoners van enkele woningen geëvacueerd. De bewoners zijn later weer naar hun woning terug gekeerd.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie