Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terras Assen kan voorlopig niet in gebruik worden genomen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenTerras kan voorlopig niet in gebruik worden genomen.
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 21-02-2001

Los van de vraag of de weersomstandigheden het toelaten, kan een op het perceel Groningerstraat 95-97 te Assen beoogd terras voorlopig niet in gebruik worden genomen.
Dit is de uitkomst van een uitspraak van de bestuursrechter van 19 februari jl., waarbij een besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Assen van 7 november 2000 is geschorst.

Bij dit besluit is aan de heer R.H. van der Dong te Groningen, onder het verlenen van vrijstelling van het ter plaatse geldende bestemmingsplan, een bouwvergunning verleend voor het verbouwen van het horecabedrijf op het hiervoor genoemde perceel. Onderdeel van deze bouwplannen is de realisering van een terras aan de voorzijde van het horecabedrijf. Dit gedeelte van het perceel is thans in gebruik als parkeerterrein.

Een omwonende heeft tegen dit besluit bezwaar gemaakt en verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Zijn bezwaren betreffen met name de realisering van het terras (geluidsoverlast). Met het verzoek om een voorlopige voorziening heeft hij beoogd de ingebruikname van het terras te voorkomen.

De bestuursrechter is het niet eens met de gemeente dat het zou gaan om een kleinschalige gebruiksverandering, omdat het beoogde terras een behoorlijke omvang heeft en een horecabestemming krijgt, terwijl het tot nu toe tot het parkeerterrein behoort.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB0176
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie