Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco en CMG werken samen aan wereldwijd unified messaging

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMGPersvoorlichters:
Karin van Geelen
Cisco Systems, Nederland
Tel: 020 - 342 34 12
Mob: 06 - 2040 8599
(kgeelen@cisco.com)

Renate van Berchum
CMG Wireless Data Solutions
Tel: +3130 210 33 33
(renate.van.berchum@cmg.nl)

CISCO EN CMG WERKEN SAMEN OM WERELDWIJD UNIFIED MESSAGING AAN TE BIEDEN AAN MOBIELE OPERATORS

Levering van hoogwaardige end-to-end Unified Messaging oplossing, waarmee mobiele operators naadloze integratie van spraak en data kunnen bieden

Nieuwegein, 21 februari 2001 - Cisco Systems Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van Internet-netwerken en CMG Wireless Data Solutions, wereldwijd toonaangevend in Mobile Messaging infrastructuur, kondigen vandaag hun samenwerking aan om de beste end-to-end Unified Messaging (UM) oplossing te leveren voor mobiele operators, overal ter wereld. Door het bundelen van de expertise van Cisco op het gebied van IP-netwerk technologie en de kracht van CMG in mobiel berichtenverkeer bieden de twee bedrijven mobiele operators vanaf nu uitgebreide UM-applicaties en zullen ze samen in de toekomst de mobiele telecommunicatiemarkt voorzien van nieuwe "unified communications" (UC) applicaties.

Het samenwerkingsverband tussen Cisco en CMG integreert Cisco's uOne unified communications software platform in CMG's Mobile E-mail oplossing. De partijen zullen door middel van deze niet-exclusieve overeenkomst mobiele operators een geïntegreerde en zeer schaalbare Unified Messaging-dienst bieden, waarmee deze hun relaties met eindgebruikers op een kosteneffectieve manier kunnen versterken en zich middels kwalitatief hoogwaardige diensten kunnen onderscheiden. De eindgebruikers van de gezamenlijke Cisco / CMG UM-oplossing zullen profiteren van een betere productiviteit doordat e-mail, voice- en faxberichten samen worden gebracht in één enkele, gezamenlijke mailbox. Deze mailbox kan op verschillende manieren worden

benaderd, van vaste lijn of mobiele telefoon tot PC e-mail cliënt, en ongeacht de locatie, tijd of mediasoort.

Het onafhankelijke onderzoek- en analysebureau Ovum Research voorspelt dat er tegen het jaar 2007 wereldwijd 218 miljoen UM-abonnees zullen zijn, die $31 miljard aan inkomsten uit UM-diensten zullen genereren. CMG, dat meer dan de helft van de GSM SMS-markt in handen heeft, zal samen met Cisco mobiele operators van deze kans in de markt laten profiteren door middel van hun end-to-end UM-oplossing, die eindgebruikers werkelijke mobiliteit biedt.

"De samenwerking tussen Cisco en CMG is erop gericht om mobiele operators meer te laten profiteren van zowel hun bestaande mobiele datanetwerken als van de overgang naar IP-communicatie," zegt Massimo Migliuolo, Cisco's Vice President Worldwide Mobile & EMEA Cable Operations. "In combinatie met CMG's Mobile E-Mail oplossing biedt Cisco's uOne unified communications software platform mobiele operators een unieke unified messaging oplossing, die tegemoetkomt aan de behoeften van hun klanten aan unified communications diensten, nu en in de toekomst, terwijl de markt zich verder ontwikkelt."

Met de op open standaarden gebaseerde architectuur van de door Cisco en CMG geleverde UM-oplossing kunnen de twee bedrijven uit de momenteel aangeboden UM-dienst een end-to-end UC-oplossing ontwikkelen, die aan de steeds groeiende vraag van de mobiele telefoniemarkt kan voldoen. Door real-time call management en call-services aan UM toe te voegen, wordt unified communications de volgende stap voor mobiele operators en eindgebruikers, omdat het hen meer faciliteiten biedt voor het beheren en beantwoorden van alle berichten in real-time, met inbegrip van informatie- en transactiediensten.

Geert Kolthof, CMG's Vice President Mobile Internet, voegt hieraan toe: "CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie op het gebied van mobiele e-mail, met klanten als Sonera. Door dit samenwerkingsverband met Cisco kunnen we onze klanten via VoIP (Voice over IP) toegang tot hun mobiele e-mail bieden. Op deze manier krijgt de eindgebruiker één communicatieplatform voor het beheer en afhandelen van berichten van willekeurig formaat en gestuurd vanaf een willekeurig apparaat."

"Cisco is gaan samenwerken met CMG, dat wereldwijd erkend wordt vanwege haar infrastructuur voor mobiel berichtenverkeer, om een volledig geïntegreerde Unified Messaging-oplossing te kunnen leveren." zegt David Kirk, Senior Vice President van de Cisco Internet Communications Software Group. "We verheugen ons beiden op het ontwikkelen van de volgende generatie oplossingen voor unified communications die de groeiende mobiele telecommarkt verder zullen versterken."

De UM-oplossing van CMG/Cisco integreert software- en hardwarecomponenten van CMG en Cisco, zoals:
* CMG's Mobile E-mail systeem: een op open standaarden gebaseerde, voor operators ontworpen oplossing die voor alle soorten berichten zowel vanaf het Internet als vanaf een mobiele telefoon via SMS, WAP en het Web toegang biedt tot de binnengekomen berichten. Gebruikers worden via hun mobiele telefoon op een persoonlijke manier van alle soorten inkomende berichten op de hoogte gebracht. De oplossing biedt de volledige integratie van administratie, facturering en netwerkbeheer van alle UM-componenten.
* Cisco's uOne unified communications software platform: een open, schaalbare op IP gebaseerde oplossing die geavanceerde unified messaging biedt voor e-mail en fax, en geavanceerde unified communicatie kan leveren, waaronder IP communicatiediensten over meerdere soorten netwerken, aangevuld met real-time call management mogelijkheden. Hiermee kunnen abonnees e-mail, fax- of voiceberichten direct beantwoorden.

* Cisco Access Server Products: de Cisco AS5x00/Voice Gateway Family, waaronder de bekroonde Cisco dial-up remote access server en Voice-over-IP (VoIP) gateway.
* Naadloze integratie met CMG's Short Message Service Centre (SMSc), Wireless Service Broker en EPPIX Customer Care & Billing oplossingen.
Verkrijgbaarheid
De UM-oplossing van Cisco / CMG wordt verkocht en ondersteund door CMG en zal in het tweede kwartaal van 2001 voor mobiele operators verkrijgbaar zijn.


-Einde-

Notitie voor editors:

* Cisco Systems en CMG Wireless Data Solutions zullen samen een persconferentie houden tijdens het GSM World Congress event in Cannes, Frankrijk. Deze persconferentie zal plaatsvinden in het Pers Centrum, om 16.40 uur, op de vierde verdieping in Hal 2. Tijdens de persconferentie zal een toelichting gegeven worden over de overeenkomst.
* Cisco en CMG zijn beide aanwezig met een stand tijdens het GSM World Congress event in Cannes, Frankrijk: Cisco Systems, Hal 2 Stand C41,
CMG Wireless Data Solutions, Hal 1, Stands E12 and D25.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar www.cisco.nl.

Over CMG
CMG Wireless Data Solutions (voorheen CMG Telecommunications) maakt deel uit van de CMG Groep (beursnotering Amsterdam en London: CMG) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van messaging en Internetoplossingen voor de mobiele-telecomsector. CMG ontwikkelt deze kwalitatief hoogstaande oplossingen in nauwe samenwerking met netwerkoperators. Op dit moment zijn al meer dan 150 van deze kwaliteitsoplossingen geïmplementeerd bij zo'n 75 operators, overal ter wereld. Deze oplossingen gelden alom als de meest betrouwbare en schaalbare systemen die er zijn en koppelen minimale interventie van de operator aan maximale prestatie en beschikbaarheid. Het assortiment omvat onder meer de Wireless Service BrokerTM, Mobile E-mail, Short Message Service Centre, Cell Broadcast System en EPPIX (Customer Care & Billing System). Meer informatie over CMG Wireless Data Solutions kunt u vinden op het Internet bij www.cmg-wireless.com . ###

Cisco, Cisco Systems en het beeldmerk van Cisco Systems zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems, Inc. en/of gelieerde bedrijven in de V.S. en enkele andere landen. Alle overige handelsmerken die in dit document worden genoemd zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...