Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco en CMG werken samen aan wereldwijd unified messaging

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMGPersvoorlichters:
Karin van Geelen
Cisco Systems, Nederland
Tel: 020 - 342 34 12
Mob: 06 - 2040 8599
(kgeelen@cisco.com)

Renate van Berchum
CMG Wireless Data Solutions
Tel: +3130 210 33 33
(renate.van.berchum@cmg.nl)

CISCO EN CMG WERKEN SAMEN OM WERELDWIJD UNIFIED MESSAGING AAN TE BIEDEN AAN MOBIELE OPERATORS

Levering van hoogwaardige end-to-end Unified Messaging oplossing, waarmee mobiele operators naadloze integratie van spraak en data kunnen bieden

Nieuwegein, 21 februari 2001 - Cisco Systems Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van Internet-netwerken en CMG Wireless Data Solutions, wereldwijd toonaangevend in Mobile Messaging infrastructuur, kondigen vandaag hun samenwerking aan om de beste end-to-end Unified Messaging (UM) oplossing te leveren voor mobiele operators, overal ter wereld. Door het bundelen van de expertise van Cisco op het gebied van IP-netwerk technologie en de kracht van CMG in mobiel berichtenverkeer bieden de twee bedrijven mobiele operators vanaf nu uitgebreide UM-applicaties en zullen ze samen in de toekomst de mobiele telecommunicatiemarkt voorzien van nieuwe "unified communications" (UC) applicaties.

Het samenwerkingsverband tussen Cisco en CMG integreert Cisco's uOne unified communications software platform in CMG's Mobile E-mail oplossing. De partijen zullen door middel van deze niet-exclusieve overeenkomst mobiele operators een geïntegreerde en zeer schaalbare Unified Messaging-dienst bieden, waarmee deze hun relaties met eindgebruikers op een kosteneffectieve manier kunnen versterken en zich middels kwalitatief hoogwaardige diensten kunnen onderscheiden. De eindgebruikers van de gezamenlijke Cisco / CMG UM-oplossing zullen profiteren van een betere productiviteit doordat e-mail, voice- en faxberichten samen worden gebracht in één enkele, gezamenlijke mailbox. Deze mailbox kan op verschillende manieren worden

benaderd, van vaste lijn of mobiele telefoon tot PC e-mail cliënt, en ongeacht de locatie, tijd of mediasoort.

Het onafhankelijke onderzoek- en analysebureau Ovum Research voorspelt dat er tegen het jaar 2007 wereldwijd 218 miljoen UM-abonnees zullen zijn, die $31 miljard aan inkomsten uit UM-diensten zullen genereren. CMG, dat meer dan de helft van de GSM SMS-markt in handen heeft, zal samen met Cisco mobiele operators van deze kans in de markt laten profiteren door middel van hun end-to-end UM-oplossing, die eindgebruikers werkelijke mobiliteit biedt.

"De samenwerking tussen Cisco en CMG is erop gericht om mobiele operators meer te laten profiteren van zowel hun bestaande mobiele datanetwerken als van de overgang naar IP-communicatie," zegt Massimo Migliuolo, Cisco's Vice President Worldwide Mobile & EMEA Cable Operations. "In combinatie met CMG's Mobile E-Mail oplossing biedt Cisco's uOne unified communications software platform mobiele operators een unieke unified messaging oplossing, die tegemoetkomt aan de behoeften van hun klanten aan unified communications diensten, nu en in de toekomst, terwijl de markt zich verder ontwikkelt."

Met de op open standaarden gebaseerde architectuur van de door Cisco en CMG geleverde UM-oplossing kunnen de twee bedrijven uit de momenteel aangeboden UM-dienst een end-to-end UC-oplossing ontwikkelen, die aan de steeds groeiende vraag van de mobiele telefoniemarkt kan voldoen. Door real-time call management en call-services aan UM toe te voegen, wordt unified communications de volgende stap voor mobiele operators en eindgebruikers, omdat het hen meer faciliteiten biedt voor het beheren en beantwoorden van alle berichten in real-time, met inbegrip van informatie- en transactiediensten.

Geert Kolthof, CMG's Vice President Mobile Internet, voegt hieraan toe: "CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie op het gebied van mobiele e-mail, met klanten als Sonera. Door dit samenwerkingsverband met Cisco kunnen we onze klanten via VoIP (Voice over IP) toegang tot hun mobiele e-mail bieden. Op deze manier krijgt de eindgebruiker één communicatieplatform voor het beheer en afhandelen van berichten van willekeurig formaat en gestuurd vanaf een willekeurig apparaat."

"Cisco is gaan samenwerken met CMG, dat wereldwijd erkend wordt vanwege haar infrastructuur voor mobiel berichtenverkeer, om een volledig geïntegreerde Unified Messaging-oplossing te kunnen leveren." zegt David Kirk, Senior Vice President van de Cisco Internet Communications Software Group. "We verheugen ons beiden op het ontwikkelen van de volgende generatie oplossingen voor unified communications die de groeiende mobiele telecommarkt verder zullen versterken."

De UM-oplossing van CMG/Cisco integreert software- en hardwarecomponenten van CMG en Cisco, zoals:
* CMG's Mobile E-mail systeem: een op open standaarden gebaseerde, voor operators ontworpen oplossing die voor alle soorten berichten zowel vanaf het Internet als vanaf een mobiele telefoon via SMS, WAP en het Web toegang biedt tot de binnengekomen berichten. Gebruikers worden via hun mobiele telefoon op een persoonlijke manier van alle soorten inkomende berichten op de hoogte gebracht. De oplossing biedt de volledige integratie van administratie, facturering en netwerkbeheer van alle UM-componenten.
* Cisco's uOne unified communications software platform: een open, schaalbare op IP gebaseerde oplossing die geavanceerde unified messaging biedt voor e-mail en fax, en geavanceerde unified communicatie kan leveren, waaronder IP communicatiediensten over meerdere soorten netwerken, aangevuld met real-time call management mogelijkheden. Hiermee kunnen abonnees e-mail, fax- of voiceberichten direct beantwoorden.

* Cisco Access Server Products: de Cisco AS5x00/Voice Gateway Family, waaronder de bekroonde Cisco dial-up remote access server en Voice-over-IP (VoIP) gateway.
* Naadloze integratie met CMG's Short Message Service Centre (SMSc), Wireless Service Broker en EPPIX Customer Care & Billing oplossingen.
Verkrijgbaarheid
De UM-oplossing van Cisco / CMG wordt verkocht en ondersteund door CMG en zal in het tweede kwartaal van 2001 voor mobiele operators verkrijgbaar zijn.


-Einde-

Notitie voor editors:

* Cisco Systems en CMG Wireless Data Solutions zullen samen een persconferentie houden tijdens het GSM World Congress event in Cannes, Frankrijk. Deze persconferentie zal plaatsvinden in het Pers Centrum, om 16.40 uur, op de vierde verdieping in Hal 2. Tijdens de persconferentie zal een toelichting gegeven worden over de overeenkomst.
* Cisco en CMG zijn beide aanwezig met een stand tijdens het GSM World Congress event in Cannes, Frankrijk: Cisco Systems, Hal 2 Stand C41,
CMG Wireless Data Solutions, Hal 1, Stands E12 and D25.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar www.cisco.nl.

Over CMG
CMG Wireless Data Solutions (voorheen CMG Telecommunications) maakt deel uit van de CMG Groep (beursnotering Amsterdam en London: CMG) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van messaging en Internetoplossingen voor de mobiele-telecomsector. CMG ontwikkelt deze kwalitatief hoogstaande oplossingen in nauwe samenwerking met netwerkoperators. Op dit moment zijn al meer dan 150 van deze kwaliteitsoplossingen geïmplementeerd bij zo'n 75 operators, overal ter wereld. Deze oplossingen gelden alom als de meest betrouwbare en schaalbare systemen die er zijn en koppelen minimale interventie van de operator aan maximale prestatie en beschikbaarheid. Het assortiment omvat onder meer de Wireless Service BrokerTM, Mobile E-mail, Short Message Service Centre, Cell Broadcast System en EPPIX (Customer Care & Billing System). Meer informatie over CMG Wireless Data Solutions kunt u vinden op het Internet bij www.cmg-wireless.com . ###

Cisco, Cisco Systems en het beeldmerk van Cisco Systems zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems, Inc. en/of gelieerde bedrijven in de V.S. en enkele andere landen. Alle overige handelsmerken die in dit document worden genoemd zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie