Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft lanceert Small Business Server 2000

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft lanceert Small Business Server 2000

Complete oplossing voor kleine ondernemingen overtreft verwachtingen

Schiphol-Rijk, 21 februari 2001 - Microsoft Small Business Server 2000, de derde generatie van deze complete netwerkoplossing voor kleine ondernemingen met maximaal 50 PC's, is nu beschikbaar. Small Business Server 2000 omvat Windows 2000 Server en de Windows 2000 generatie van .NET serveroplossingen voor e-mail, fax, databasemanagement en veilige Internettoegang.

Microsoft heeft met Small Business Server 2000 een betrouwbare en veilige netwerkoplossing ontwikkeld. Dit product is onder andere gebaseerd op uitgebreide feedback van kleine ondernemingen en technologieleveranciers. "Eigenaren van kleine bedrijven en hun technologieleveranciers hebben ons laten weten dat ze een op Windows gebaseerde netwerkoplossing nodig hebben waarmee ze op effectieve en efficiënte wijze kunnen opereren in de huidige snel veranderende markt. Onderdeel daarvan zijn in toenemende mate mobiele medewerkers en klanten die steeds hogere eisen stellen," zegt Milo Schaap, Product manager Server Applications. "De nieuwe Small Business Server 2000 biedt kleine ondernemingen de beste manier om over te stappen op Windows 2000 Server, want ze krijgen daarmee tegelijkertijd aanvullende functionaliteit via de .NET serverapplicaties. Nog belangrijker is dat we ons hiermee duidelijk richten op de specifieke behoeften van kleine ondernemingen, om hen een geïntegreerde en gemakkelijk te gebruiken en te beheren oplossing te kunnen bieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs."

Small Business Server 2000 omvat een geïntegreerde setupprocedure en gecentraliseerd beheer van alle applicaties. Deze voorzieningen maken zowel de installatie als het gebruik van het product zeer gemakkelijk. Faciliteiten die de status van de server controleren en gebruikerfouten voorkomen, verhogen de systeembeschikbaarheid en productiviteit. Kenmerkend van Small Business Server 2000 zijn ook tools die voor een goede communicatie tussen de onderneming en de leverancier zorgen. Deze tools voorzien in proactieve monitoring en beheer op afstand.

"Small Business Server 2000 geeft onze klanten direct na installatie tastbare productiviteitsvoordelen," aldus Leen Kleijwegt, algemeen directeur The Internet Database Company, een Microsoft Small Business Partner en Certified Training & Education Center. "Dit product maakt het voor gebruikers eenvoudiger om te communiceren en samen te werken. Klanten zien het ook als een manier om de dienstverlening naar hun klanten te vergroten. Wij zien Small Business Server 2000 als de basis voor een goede IT infrastructuur."

Microsoft Small Business Server 2000 omvat onder andere:


* Windows 2000 Server, Standard Edition met Service Pack 1 - een netwerkbesturingssysteem dat voorziet in file- en printersharing, Internet Information Services 5.0 Webserver, Microsoft Routing and Remote Access Service en gemeenschappelijke applicatie- en communicatiediensten. Verder biedt dit systeem een uitstekend serverprestatieniveau en een hoge betrouwbaarheid.
* Exchange 2000 Server, Standard Edition (met Outlook 2000 clients) - een betrouwbare server voor berichtenverkeer en onderlinge samenwerking, die voorziet in e-mail, groepsagenda's, taakbeheer, gemeenschappelijke adressenbestanden, instant messaging, conferencing via Microsoft Netmeeting en uitgebreide ondersteuning voor Internet-standaards. Met de verbeterde Outlook Web Access hebben gebruikers via een browser vanaf iedere PC op het netwerk of via het Internet toegang tot hun inbox, agenda's, adressenlijsten, taken en Exchange Public Folders.
* Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000, Standard Edition - een zeer bedrijfszekere en veilige firewall die tevens voorziet in het beheren en toepassen van beleidsregels op het gebied van webtoegang. Ook zorgt het voor snellere toegang tot veel bezochte webpagina's.
* Microsoft SQL Server 2000, Standard Edition - een snelle en betrouwbare relationele database management-server. Deze server legt de basis voor een grote verscheidenheid aan zakelijke softwareoplossingen.
* Nieuwe gemeenschappelijke faxservice - hiermee kunnen gebruikers via hun desktop faxen verzenden en ontvangen.
* Gemeenschappelijke modemservice - gebruikers kunnen hiermee modems gebruiken die zijn aangesloten op Small Business Server 2000.
* Microsoft FrontPage 2000 - een van de populairste tools voor het bouwen van websites, voor zowel beginnende als ervaren web-gebruikers.
* Een complete oplossing - al deze krachtige oplossingen zijn zodanig geïntegreerd dat één enkele set-up volstaat en alle applicaties tot en met de werkstations (clients) centraal beheerd kunnen worden. Taak georiënteerde wizards leiden de gebruikers bovendien stap voor stap door overkoepelende applicatieprocessen. Microsoft vestigt daarmee een nieuwe standaard inzake gebruiksgemak, eenvoud van installatie en administreren.
* Windows Terminal Services - met behulp van deze technologie kunnen beheerders de server geheel op afstand bedienen. Technologieproviders kunnen gebruikmaken van Internetverbindingen om het systeem te onderhouden en problemen op afstand op te lossen.
Beschikbaarheid
De internationale uitvoering van Small Business Server 2000 is per direct beschikbaar via verschillende PC-leveranciers, retailers, partners en consultants. De nederlandse versie van Small Business Server 2000 wordt in mei verwacht. Gebruikers van Small Business Server 4.5 komen in aanmerking voor een upgradeaanbod naar Small Business Server 2000. Meer informatie over Small Business Server 2000 licenties is te vinden op www.microsoft.com/smallbusinessserver/.

Compaq en Microsoft leveren gezamenlijk oplossingen voor kleine ondernemingen, waarmee deze kunnen profiteren van de mogelijkheden van Internet, de relaties met klanten kunnen versterken en de productiviteit kunnen verhogen. Compaq werkt nauw samen met Microsoft om de technologie van Microsoft te optimaliseren voor de toonaangevende Compaq ProLiant-serverplatforms. Daarmee wordt zeker gesteld dat klanten deze oplossingen gemakkelijk en snel kunnen implementeren. Compaq ProLiant ML servers modellen 330, 350 en 370, met Microsoft Small Business Server 2000, voorzien in de behoeften van kleine ondernemingen en werkgroepen. Het biedt de functionaliteit en intelligente beheerfuncties die groeiende organisaties nodig hebben voor hun web-, e-mail- en database-applicaties.

Als bekende leverancier van computersystemen voor het kleinzakelijk segment is Dell Computers, in samenwerking met Microsoft, actief in het bieden van eenvoudig toepasbare oplossingen voor complexe zakelijke uitdagingen. Dell zal op haar PowerEdge servers, af-fabriek, installatie van Small Business Server 2000 aanbieden. Hierdoor wordt het voor bedrijven makkelijker om snel gebruik te maken van de hard- en software die hen kan helpen hun business te stroomlijnen. Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie