Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft lanceert Small Business Server 2000

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft lanceert Small Business Server 2000

Complete oplossing voor kleine ondernemingen overtreft verwachtingen

Schiphol-Rijk, 21 februari 2001 - Microsoft Small Business Server 2000, de derde generatie van deze complete netwerkoplossing voor kleine ondernemingen met maximaal 50 PC's, is nu beschikbaar. Small Business Server 2000 omvat Windows 2000 Server en de Windows 2000 generatie van .NET serveroplossingen voor e-mail, fax, databasemanagement en veilige Internettoegang.

Microsoft heeft met Small Business Server 2000 een betrouwbare en veilige netwerkoplossing ontwikkeld. Dit product is onder andere gebaseerd op uitgebreide feedback van kleine ondernemingen en technologieleveranciers. "Eigenaren van kleine bedrijven en hun technologieleveranciers hebben ons laten weten dat ze een op Windows gebaseerde netwerkoplossing nodig hebben waarmee ze op effectieve en efficiënte wijze kunnen opereren in de huidige snel veranderende markt. Onderdeel daarvan zijn in toenemende mate mobiele medewerkers en klanten die steeds hogere eisen stellen," zegt Milo Schaap, Product manager Server Applications. "De nieuwe Small Business Server 2000 biedt kleine ondernemingen de beste manier om over te stappen op Windows 2000 Server, want ze krijgen daarmee tegelijkertijd aanvullende functionaliteit via de .NET serverapplicaties. Nog belangrijker is dat we ons hiermee duidelijk richten op de specifieke behoeften van kleine ondernemingen, om hen een geïntegreerde en gemakkelijk te gebruiken en te beheren oplossing te kunnen bieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs."

Small Business Server 2000 omvat een geïntegreerde setupprocedure en gecentraliseerd beheer van alle applicaties. Deze voorzieningen maken zowel de installatie als het gebruik van het product zeer gemakkelijk. Faciliteiten die de status van de server controleren en gebruikerfouten voorkomen, verhogen de systeembeschikbaarheid en productiviteit. Kenmerkend van Small Business Server 2000 zijn ook tools die voor een goede communicatie tussen de onderneming en de leverancier zorgen. Deze tools voorzien in proactieve monitoring en beheer op afstand.

"Small Business Server 2000 geeft onze klanten direct na installatie tastbare productiviteitsvoordelen," aldus Leen Kleijwegt, algemeen directeur The Internet Database Company, een Microsoft Small Business Partner en Certified Training & Education Center. "Dit product maakt het voor gebruikers eenvoudiger om te communiceren en samen te werken. Klanten zien het ook als een manier om de dienstverlening naar hun klanten te vergroten. Wij zien Small Business Server 2000 als de basis voor een goede IT infrastructuur."

Microsoft Small Business Server 2000 omvat onder andere:


* Windows 2000 Server, Standard Edition met Service Pack 1 - een netwerkbesturingssysteem dat voorziet in file- en printersharing, Internet Information Services 5.0 Webserver, Microsoft Routing and Remote Access Service en gemeenschappelijke applicatie- en communicatiediensten. Verder biedt dit systeem een uitstekend serverprestatieniveau en een hoge betrouwbaarheid.
* Exchange 2000 Server, Standard Edition (met Outlook 2000 clients) - een betrouwbare server voor berichtenverkeer en onderlinge samenwerking, die voorziet in e-mail, groepsagenda's, taakbeheer, gemeenschappelijke adressenbestanden, instant messaging, conferencing via Microsoft Netmeeting en uitgebreide ondersteuning voor Internet-standaards. Met de verbeterde Outlook Web Access hebben gebruikers via een browser vanaf iedere PC op het netwerk of via het Internet toegang tot hun inbox, agenda's, adressenlijsten, taken en Exchange Public Folders.
* Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000, Standard Edition - een zeer bedrijfszekere en veilige firewall die tevens voorziet in het beheren en toepassen van beleidsregels op het gebied van webtoegang. Ook zorgt het voor snellere toegang tot veel bezochte webpagina's.
* Microsoft SQL Server 2000, Standard Edition - een snelle en betrouwbare relationele database management-server. Deze server legt de basis voor een grote verscheidenheid aan zakelijke softwareoplossingen.
* Nieuwe gemeenschappelijke faxservice - hiermee kunnen gebruikers via hun desktop faxen verzenden en ontvangen.
* Gemeenschappelijke modemservice - gebruikers kunnen hiermee modems gebruiken die zijn aangesloten op Small Business Server 2000.
* Microsoft FrontPage 2000 - een van de populairste tools voor het bouwen van websites, voor zowel beginnende als ervaren web-gebruikers.
* Een complete oplossing - al deze krachtige oplossingen zijn zodanig geïntegreerd dat één enkele set-up volstaat en alle applicaties tot en met de werkstations (clients) centraal beheerd kunnen worden. Taak georiënteerde wizards leiden de gebruikers bovendien stap voor stap door overkoepelende applicatieprocessen. Microsoft vestigt daarmee een nieuwe standaard inzake gebruiksgemak, eenvoud van installatie en administreren.
* Windows Terminal Services - met behulp van deze technologie kunnen beheerders de server geheel op afstand bedienen. Technologieproviders kunnen gebruikmaken van Internetverbindingen om het systeem te onderhouden en problemen op afstand op te lossen.
Beschikbaarheid
De internationale uitvoering van Small Business Server 2000 is per direct beschikbaar via verschillende PC-leveranciers, retailers, partners en consultants. De nederlandse versie van Small Business Server 2000 wordt in mei verwacht. Gebruikers van Small Business Server 4.5 komen in aanmerking voor een upgradeaanbod naar Small Business Server 2000. Meer informatie over Small Business Server 2000 licenties is te vinden op www.microsoft.com/smallbusinessserver/.

Compaq en Microsoft leveren gezamenlijk oplossingen voor kleine ondernemingen, waarmee deze kunnen profiteren van de mogelijkheden van Internet, de relaties met klanten kunnen versterken en de productiviteit kunnen verhogen. Compaq werkt nauw samen met Microsoft om de technologie van Microsoft te optimaliseren voor de toonaangevende Compaq ProLiant-serverplatforms. Daarmee wordt zeker gesteld dat klanten deze oplossingen gemakkelijk en snel kunnen implementeren. Compaq ProLiant ML servers modellen 330, 350 en 370, met Microsoft Small Business Server 2000, voorzien in de behoeften van kleine ondernemingen en werkgroepen. Het biedt de functionaliteit en intelligente beheerfuncties die groeiende organisaties nodig hebben voor hun web-, e-mail- en database-applicaties.

Als bekende leverancier van computersystemen voor het kleinzakelijk segment is Dell Computers, in samenwerking met Microsoft, actief in het bieden van eenvoudig toepasbare oplossingen voor complexe zakelijke uitdagingen. Dell zal op haar PowerEdge servers, af-fabriek, installatie van Small Business Server 2000 aanbieden. Hierdoor wordt het voor bedrijven makkelijker om snel gebruik te maken van de hard- en software die hen kan helpen hun business te stroomlijnen. Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...