Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grondprijzen bedrijventerreinen gemeente Tilburg stijgen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

20-02-2001

Grondprijzen bedrijven stijgen

Vierkante meterprijs per 1 april 2001 met circa f 35 omhoog

De grondprijzen voor Tilburgse bedrijventerreinen worden verhoogd. Vanwege de gunstige economische ontwikkeling en de mede hierdoor veroorzaakte grote vraag naar bedrijventerreinen stijgen de grondprijzen. Omdat in Tilburg de grondprijzen marktconform worden vastgesteld, stelt het college de gemeenteraad voor om de prijzen per
1 april 2001 aan te passen. De vierkante meterprijs gaat met circa f 35 omhoog.

De markt voor bedrijventerreinen en -panden vertoont nog steeds een sterk opgaande lijn. Op 26 juni 2000 besloot de gemeenteraad al tot een prijsverhoging van 15% per 1 juli van dat jaar. Eind oktober viel vervolgens het besluit om de prijs voor het jaar 2001 aan te passen aan de inflatie. Nu geeft de trend in de markt wederom aanleiding tot een aanpassing per 1 april. Voor terreinen met kleine en middelgrote kavels stijgt de prijs tot f 250,00 per vierkante meter; terreinen met grote kavels gaan f 190,00 per meter kosten. De gestegen prijzen gelden niet voor transacties die al in de pijplijn zitten.

Op grootschalige bedrijventerreinen geldt de lagere grondprijs niet automatisch. Tot nu toe betaalden bedrijven voor de eerste 15.000 m2 de hogere meterprijs. Het college stelt voor om deze grens op te trekken naar 20.000 m2. Daarmee wil men voorkomen dat er prijsverschillen ontstaan tussen even grote kavels die alleen maar op verschillende bedrijventerreinen liggen. De toeslagen voor ligging langs zichtlocaties blijven gehandhaafd. Ze worden in het raadsvoorstel nader uitgewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie