Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhelderend gesprek van de provincie Drenthe en de NLTO

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Over aankoop Natuurmonumenten
Verhelderend gesprek van de provincie Drenthe en de NLTO

Assen, 21 februari 2001
Persberichtnummer 01-017De provincie Drenthe en bestuurders van de NLTO hebben over en weer uitgelegd wat hun posities zijn rond de aankoop van grond door de Vereniging Natuurmonumenten in het gebied de 'Zeven Blokken' (ten oosten van het Fochteloërveen nabij Smilde).
Gedeputeerde Ali Edelenbosch heeft aangeboden om met alle betrokkenen (grondeigenaren, waterschap, Vereniging Natuurmonumenten, NLTO en provincie) in het gebied te overleggen hoe om te gaan met inrichting en aankopen in het landbouwgebied. Het is de intentie van de provincie Drenthe om voor alle betrokkenen een win-win-situatie te creëren voor wat betreft het toekomstige grondgebruik en de waterhuishouding. De gedeputeerde heeft in het gesprek ook aangegeven dat de provincie Drenthe subsidiering van aankopen niet kan tegenhouden als aankoper voldoet aan de Europese subsidievoorwaarden.
Zoals bekend heeft de NLTO grote problemen met het aankopen van natuurbeherende instanties in gebieden die niet voor natuur zijn begrensd. De gedeputeerde heeft toegezegd dit onderwerp op de eerstvolgende vergadering van de Commissie Landelijk Gebied te plaatsen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie