Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tarieven overtredingen tijdens 'stand-still' MKZ

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Den Haag, 21 februari 2001

Tarieven overtredingen tijdens de 'stand-still' mond- en klauwzeer

Het Openbaar Ministerie heeft tarieven vastgesteld voor overtredingen van de verboden in de regelingen die van kracht zijn tijdens de zogenaamde stand-still in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer. Tijdens deze stand-still is een groot aantal maatregelen getroffen die tientallen verboden met zich brengen. Dat varieert van een verbod op het vervoer van evenhoevigen tot een verbod op het niet reinigen van wagens, van im- en exportverboden tot een verbod op het zoeken en rapen van kievitseieren.

De tarieven variëren van 250,00 tot 10.000 gulden. Het hoogste tarief geldt vooral voor overtreding van de vervoersverboden; met name wanneer het gaat om vervoer van vee van en naar gebieden waar mond- en klauwzeer is aangetroffen.

De Algemene Inspectiedienst maakt in principe van elke overtreding proces-verbaal op, dat wordt ingestuurd naar het parket in het arrondissement waar de overtreding plaatsvindt.

Afhankelijk van de ernst van de overtreding zal een transactie worden aangeboden of de zaak voor de rechter worden gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie