Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Referendum Nieuwe Noordzijde Grote Markt Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Referendum Nieuwe Noordzijde Grote Markt

23 januari 2001
Op woensdag 21 februari 2001 wordt het referendum over het plan Nieuwe Noordzijde Grote Markt gehouden. De oproepingskaart krijgt u binnenkort toegezonden op het adres waar u op 9 januari 2001 bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Groningen stond ingeschreven. De stemlokalen zijn op de dag van de stemming geopend van acht uur s morgens tot acht uur s avonds.

Stemlokaal
Op uw oproepingskaart staat in welk stemlokaal u kunt stemmen. De adressen van alle stemlokalen vindt u op het overzicht. N.B. Lees uw oproepingskaart goed! U moet misschien in een ander stemlokaal stemmen dan bij de laatste verkiezing. Dit komt doordat er nu meer stemlokalen zijn en er een aantal andere gebouwen worden gebruikt.

Stemmen bij volmacht
Als u op 21 februari a.s. niet zelf kunt stemmen, kunt u een andere kiesgerechtigde machtigen. Dit kan op twee manieren.
1. Vergelijk uw oproepingskaart met die van de gemachtigde. Als u in hetzelfde stemlokaal moet stemmen, vul dan de achterzijde van de kaart volledig in en zet uw handtekening. De gemachtigde moet ook onder-tekenen en kan gelijk met het uitbrengen van zijn/haar eigen stem uw stem uitbrengen. Zo kunt u iemand machtiging tot op de dag van het referendum.

2. U kunt ook een kiezer uit uw eigen of een ander stemdistrict machtigen door het indienen van een schriftelijk verzoek. Het voorgeschreven aanvraagformulier kan tot en met woensdag 7 februari a.s. worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken.

Stemmen in ander stemlokaal
Als u in een ander stemlokaal wilt stemmen moet u uw oproepingskaart laten omzetten in een kiezerspas. Dit kan op twee manieren.
1. Door persoonlijk een aanvraag in te dienen bij de afdeling Burgerzaken. U moet uw oproepingskaart en een legitimatiebewijs meenemen. Dit kan tot en met vrijdag 16 februari a.s.
2. Door het inleveren van een aanvraagformulier bij de afdeling Burgerzaken. Dit kan tot en met woensdag 7 februari a.s.

afdeling Burgerzaken of via het digitale loket op het internet (www.groningen.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie