Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins neemt tweede deel biografie Wilhelmina in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

21/02/01 Prins van Oranje neemt tweede deel biografie Koningin Wilhelmina in ontvangst

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje neemt woensdag 21 februari in het gebouw van de Raad van State te Den Haag het eerste exemplaar in ontvangst van Wilhelmina, krijgshaftig in een vormeloze jas. Het boek is deel twee van de biografie die prof.dr. Cees Fasseur, hoogleraar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden, schreef over Koningin Wilhelmina. De Prins ontvangt het eerste exemplaar uit handen van de auteur. Het eerste deel van de tweedelige biografie verscheen in 1998.

Deel twee bevat de periode vanaf 1918. Centraal staat de Tweede Wereldoorlog. De vijf jaren die Koningin Wilhelmina toen in ballingschap doorbracht in Londen worden door de auteur gekenschetst als haar somberste en mooiste jaren. Fasseur heeft bij zijn onderzoek inzage gehad in het persoonlijk archief van Koningin Wilhelmina.

Tijdens de boekpresentatie zullen toespraken worden gehouden door mr. A.D. Vas Nunes, een van de eerste Engelandvaarders, mr. H.D. Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State, en door schrijfster Nelleke Noordervliet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie