Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-02-2001 Politieberichten van 20/2 (13.00 uur) t/m 21/2 (07.00 uur)

Drachten: mishandeling huisarts
Dinsdag omstreeks 12.30 uur kwam een 25-jarige inwoner van Drachten een huisartsenpraktijk binnen. Nadat de man was binnengekomen, had hij zonder enige aanwijsbare reden een 51-jarige huisarts van Drachten een karatetrap gegeven. Hierop was een worsteling ontstaan en werd enig meubilair vernield. De dokter werd licht gewond aan zijn hand en zijn colbert werd vernield. De verdachte verliet de huisartsenpraktijk en werd even later in een woning aan de Twee Gebroeders aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd hij onderzocht door een psychiater en toen geregeld was dat de jongeman opgenomen zou worden en hij naar de ambulance liep, ging hij er plotseling vandoor. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de jongeman niet gevonden.

Sneek: agressief gedrag
Dinsdag omstreeks 12.00 uur fietste een 10-jarig meisje uit Sneek met een paar andere kinderen over het trottoir aan de Worp Tjaardastraat. Het meisje fietste een onbekende vrouw voorbij, die haar plotseling een duw gaf, waardoor het meisje ten val kwam en tegen een geparkeerd staande personenauto botste. De vrouw zei: "Ja, dan moet je maar niet op de stoep fietsen" en liep daarna lachend verder. De fiets van het meisje werd beschadigd en zij had last van haar rechterbeen. De vrouw was ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.65 tot 1.70 meter, bruin haar tot op de schouders en zij droeg een gelige jas. Zij liet op dat moment een lichtbruin buldogachtig hondje uit.

Sneek: oplichting
Dinsdag omstreeks 11.10 uur heeft een onbekende man getracht bij de SNS-bank aan de Marktstraat een aantal American-Express travellercheques te verzilveren. De cheques waren reeds ondertekend en het bleek dat deze ingewisseld konden worden voor 200 Duitse Marken. De medewerkster van de bank, een 22-jarige inwoonster van Sneek, herkende de handtekening en deze kwam overeen met een eerdere poging gestolen travellercheques te verzilveren. Toen van de man een paspoort werd gevraagd, wat gebruikelijk is bij dit soort transacties, weigerde de man dit af te geven. Hij pakte de cheques terug en verliet daarop de bank. Het betrof hier een man in de leeftijd van 35 tot 40 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, tenger postuur, zwart kroezig haar met grijs aan de bakkebaarden, licht getinte huidskleur. De man droeg een zwarte leren jas en een donkere bandplooi broek. Hij sprak gebrekkig Engels. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: aanhouding dealer
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werd in een garagebox in een steeg aan de Poststraat een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was aan het dealen. Toen de man werd gefouilleerd, werd een zak met daarin een bruin poeder aangetroffen. Tevens had hij een ruim duizend gulden aan geld bij zich. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek bij weging dat het om 45.5 gram bruin poeder ging. Het is nog niet bekend om wat voor stof (drugs) het hier gaat. Dit wordt onderzocht. De verdachte werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Heeg: inbraak restaurant
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een restaurant aan De Syl. Het slot in de voordeur werd opengebroken. In het restaurant werd ongeveer een halve liter whisky opgedronken. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de Kuunderhof. Het portier van de auto werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Dinsdag omstreeks 16.30 uur zag een patrouilleerde agent dat een man 4 bussen haarlak wegnam uit een fietstas. De fiets stond voor een winkel op de Voorstreek. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, werd ter plaatse aangehouden. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het bureau. Bij zijn fouillering werden nog drie kledingstukken gevonden, die bij verschillende winkels in Leeuwarden waren weggenomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en de man werd daarna weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldieven aangehouden
Dinsdag omstreeks 18.50 uur werd een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden op heterdaad betrapt bij het stelen van een pak yoghurt in een supermarkt aan de Voorstreek. De verdachte werd door het beveiligingspersoneel aangehouden. Een vriend van de vrouw, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, was het hier niet mee eens en ging zich met de aanhouding bemoeien. De man trachtte de aanhouding te voorkomen. De man en vrouw werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek dat zij zich ook schuldig hadden gemaakt aan de winkeldiefstal van 4 potten koffie, 4 pakjes sigaretten en 5 flessen wasverzachter. Zij hadden deze goederen bij verschillende winkels weggenomen. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachten kregen een proces-verbaal en zijn na verhoor weer heengezonden.

Hoornsterzwaag: snelle brommer
Dinsdag omstreeks 20.45 uur werd op de Schoterlandseweg een bestuurder van een bromfiets bekeurd. De jongeman, een 16-jarige inwoner van Hoornsterzwaag reed met een snelheid van 95 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid voor bromfietsen 40 kilometer per uur(buiten de bebouwde kom) bedraagt. De bromfiets werd voor een technisch onderzoek overgebracht naar het bureau.

Burgum: inbraak bedrijf
Dinsdag tussen 20.15 en 20.30 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Aan de straatzijde werd een ruit ingegooid. Een computer werd weggenomen. Door een medewerker van het bedrijf moet nog aangifte gedaan worden.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Oostergrachtswal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 590 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Arum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.15 uur werd op de Sytzamaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Witmarsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man250 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: brandstichting
Woensdag omstreeks 02.30 uur zag een getuige dat er klein brandje was aan de rechterachterzijde van een personenauto, die stond geparkeerd in de Bollemansteeg. De auto is van omroep Mercurius. Aan de achterzijde ter hoogte van het rechterachterwiel was vermoedelijk iets in brand gestoken, waarna de brand oversloeg naar de auto. De achterzijde van de auto brandde uit en het vuur werd geblust door de brandweer. Een 30-jarige inwoner van Burgum heeft namens omroep Mercurius aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichtinf en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...