Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-02-2001 Politieberichten van 20/2 (13.00 uur) t/m 21/2 (07.00 uur)

Drachten: mishandeling huisarts
Dinsdag omstreeks 12.30 uur kwam een 25-jarige inwoner van Drachten een huisartsenpraktijk binnen. Nadat de man was binnengekomen, had hij zonder enige aanwijsbare reden een 51-jarige huisarts van Drachten een karatetrap gegeven. Hierop was een worsteling ontstaan en werd enig meubilair vernield. De dokter werd licht gewond aan zijn hand en zijn colbert werd vernield. De verdachte verliet de huisartsenpraktijk en werd even later in een woning aan de Twee Gebroeders aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd hij onderzocht door een psychiater en toen geregeld was dat de jongeman opgenomen zou worden en hij naar de ambulance liep, ging hij er plotseling vandoor. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de jongeman niet gevonden.

Sneek: agressief gedrag
Dinsdag omstreeks 12.00 uur fietste een 10-jarig meisje uit Sneek met een paar andere kinderen over het trottoir aan de Worp Tjaardastraat. Het meisje fietste een onbekende vrouw voorbij, die haar plotseling een duw gaf, waardoor het meisje ten val kwam en tegen een geparkeerd staande personenauto botste. De vrouw zei: "Ja, dan moet je maar niet op de stoep fietsen" en liep daarna lachend verder. De fiets van het meisje werd beschadigd en zij had last van haar rechterbeen. De vrouw was ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.65 tot 1.70 meter, bruin haar tot op de schouders en zij droeg een gelige jas. Zij liet op dat moment een lichtbruin buldogachtig hondje uit.

Sneek: oplichting
Dinsdag omstreeks 11.10 uur heeft een onbekende man getracht bij de SNS-bank aan de Marktstraat een aantal American-Express travellercheques te verzilveren. De cheques waren reeds ondertekend en het bleek dat deze ingewisseld konden worden voor 200 Duitse Marken. De medewerkster van de bank, een 22-jarige inwoonster van Sneek, herkende de handtekening en deze kwam overeen met een eerdere poging gestolen travellercheques te verzilveren. Toen van de man een paspoort werd gevraagd, wat gebruikelijk is bij dit soort transacties, weigerde de man dit af te geven. Hij pakte de cheques terug en verliet daarop de bank. Het betrof hier een man in de leeftijd van 35 tot 40 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, tenger postuur, zwart kroezig haar met grijs aan de bakkebaarden, licht getinte huidskleur. De man droeg een zwarte leren jas en een donkere bandplooi broek. Hij sprak gebrekkig Engels. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: aanhouding dealer
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werd in een garagebox in een steeg aan de Poststraat een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was aan het dealen. Toen de man werd gefouilleerd, werd een zak met daarin een bruin poeder aangetroffen. Tevens had hij een ruim duizend gulden aan geld bij zich. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek bij weging dat het om 45.5 gram bruin poeder ging. Het is nog niet bekend om wat voor stof (drugs) het hier gaat. Dit wordt onderzocht. De verdachte werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Heeg: inbraak restaurant
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een restaurant aan De Syl. Het slot in de voordeur werd opengebroken. In het restaurant werd ongeveer een halve liter whisky opgedronken. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de Kuunderhof. Het portier van de auto werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Dinsdag omstreeks 16.30 uur zag een patrouilleerde agent dat een man 4 bussen haarlak wegnam uit een fietstas. De fiets stond voor een winkel op de Voorstreek. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, werd ter plaatse aangehouden. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het bureau. Bij zijn fouillering werden nog drie kledingstukken gevonden, die bij verschillende winkels in Leeuwarden waren weggenomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en de man werd daarna weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldieven aangehouden
Dinsdag omstreeks 18.50 uur werd een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden op heterdaad betrapt bij het stelen van een pak yoghurt in een supermarkt aan de Voorstreek. De verdachte werd door het beveiligingspersoneel aangehouden. Een vriend van de vrouw, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, was het hier niet mee eens en ging zich met de aanhouding bemoeien. De man trachtte de aanhouding te voorkomen. De man en vrouw werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek dat zij zich ook schuldig hadden gemaakt aan de winkeldiefstal van 4 potten koffie, 4 pakjes sigaretten en 5 flessen wasverzachter. Zij hadden deze goederen bij verschillende winkels weggenomen. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachten kregen een proces-verbaal en zijn na verhoor weer heengezonden.

Hoornsterzwaag: snelle brommer
Dinsdag omstreeks 20.45 uur werd op de Schoterlandseweg een bestuurder van een bromfiets bekeurd. De jongeman, een 16-jarige inwoner van Hoornsterzwaag reed met een snelheid van 95 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid voor bromfietsen 40 kilometer per uur(buiten de bebouwde kom) bedraagt. De bromfiets werd voor een technisch onderzoek overgebracht naar het bureau.

Burgum: inbraak bedrijf
Dinsdag tussen 20.15 en 20.30 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Aan de straatzijde werd een ruit ingegooid. Een computer werd weggenomen. Door een medewerker van het bedrijf moet nog aangifte gedaan worden.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Oostergrachtswal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 590 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Arum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.15 uur werd op de Sytzamaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Witmarsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man250 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: brandstichting
Woensdag omstreeks 02.30 uur zag een getuige dat er klein brandje was aan de rechterachterzijde van een personenauto, die stond geparkeerd in de Bollemansteeg. De auto is van omroep Mercurius. Aan de achterzijde ter hoogte van het rechterachterwiel was vermoedelijk iets in brand gestoken, waarna de brand oversloeg naar de auto. De achterzijde van de auto brandde uit en het vuur werd geblust door de brandweer. Een 30-jarige inwoner van Burgum heeft namens omroep Mercurius aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichtinf en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie