Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Mishandeling in de bus

UTRECHT Een 19-jarige studente uit Utrecht stapte dinsdagmiddag op de IBB-laan in de bus. Een paar halten verder stapten een groep jongeren in de bus. De jongeren waren zeer luidruchtig. Een van hen liep naar het 19-jarige slachtoffer toe en trok zonder enige aanleiding aan haar haar.

De vrouw zei hier wat van waarop de jongen voor haar kwam staan en enkele stompen in haar gezicht gaf. De vrouw verzette zich maar de rest van de groep begon zich ermee te bemoeien. Op het Stationsplein zag de vrouw kans de bus te verlaten. Op het moment dat zij wilde uitstappen kreeg zij nog een duw waardoor zij haar evenwicht verloor en op haar rug op de straat terecht kwam.

De inmiddels gearriveerde politie heeft de groep jongeren niet meer aangetroffen. Uit getuigen verklaringen weet de politie inmiddels om welke groep het gaat.

Winkeldiefjes aangehouden

UTRECHT Door de beveiliging van een winkel aan Achter Clarenburg werden drie meisjes aangehouden voor diefstal.

De meisjes werden dinsdagmiddag omstreeks tien voor vijf overgedragen aan de politie. De meisjes twee van 15 jaar en één van 13 jaar uit Utrecht- bekende de diefstallen gepleegd te hebben. Zij verklaarden in diverse winkels onder andere ondergoed en schoenen gestolen te hebben. De meisjes zullen doorverwezen worden naar bureau Halt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - Dinsdagavond werd de politie gebeld door een getuige die zag dat twee jongens in de Jeremistraat bezig waren in koffers te rommelen.

Omstreeks half negen trof de politie twee jongens aan die bij het zien van de politie probeerden te vluchten. Een van de jongens zag kans weg te komen. De tweede verdachte een 15-jarige jongen uit Utrecht - kon door de agenten worden staande gehouden.

Ter hoogte van een overkapping werden een drietal koffers aangetroffen. Even verderop lag een zwarte tas met een laptop en stond er een zwarte scooter. De jongen verklaarde niets met de zaak te maken te hebben. Uit een eerste fouillering kwamen een aantal paspoorten en een rijbewijs uit zijn zak. Ook trof de politie in zijn zak een zaklantaarn aan die nog brandde.

In de buurt werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de scooter werd in beslag genomen. Deze produceerde een snelheid van ver boven de 100 km/u. De politie onderzoekt of de scooter van diefstal afkomstig is. Uit onderzoek hoopt de politie ook achter de identiteit van de tweede verdachte te komen.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Een 35-jarige vrouw uit De Meern wilde Dinsdagavond met haar auto vanaf de Burgemeester Middelweerdweg de Europaweg oprijden. Op dat moment kwam een 24-jarige bestuurder uit Vleuten met zijn auto aanrijden.

Ter hoogte van de kruising had de vrouw de Vleutenaar niet in de gaten en reed door. Het gevolg was een aanrijding waarbij de auto`s elkaar nagenoeg frontaal raakten. Het 35-jarige slachtoffer werd met nekletsel overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht. De 24-jarige bestuurder raakte niet gewond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie