Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Dodelijk bedrijfsongeval

KOCKENGEN Op dinsdag 20 februari is een man bij een bedrijfsongeval op een boerderij om het leven gekomen.

In de middag was een 37-jarige man uit Kockengen aan het werk op zijn boerderij. Hij was aan het werk aan een mestaanwendingsmechanisme van de giertank. De beide hefarmen van het apparaat kunnen middels hydraulische druk omhoog worden gezet. De bediening hiervan vindt plaats vanuit de tractor, waarop de beide slangen van het hydraulische systeem zijn aangesloten.

De man heeft vermoedelijk aan het hydraulisch systeem gewerkt, waarbij hij één van de slangen heeft losgehaald c.q. is losgeschoten. Hierdoor is de hefarm naar beneden gekomen en op de man terecht gekomen. Omstreeks 14.30 uur werd hij door een familielid levenloos onder de hefarm aangetroffen. Hij moest met behulp van een andere tractor worden bevrijd. Het ambulancepersoneel heeft nog getracht de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Kaarsenstandaard i.p.v. bankpasje

MIJDRECHT Op dinsdag 20 februari heeft een man een bejaarde man op listige wijze zijn bankpasje afhandig gemaakt.

Omstreeks 19.30 uur belde een man aan bij een woning aan de Zuster den Hertoglaan. De 83-jarige bewoner deed open. De man overhandigde een pakketje en verzocht de bewoner middels een bankpasje elektronisch een bedrag van bijna f 2,00 te betalen. De bewoner gaf het bankpasje. De man haalde deze door een apparaat, waarop de bewoner zijn pinpas in moest typen. De man zei nog even iets uit de auto te moeten pakken, gaf de bewoner het naar later bleek lege bankpashoudertje terug en liep weg. Hij kwam niet meer terug.

Toen de bewoner even later bemerkte dat de bankpas weg was, liet hij deze direct blokkeren. In het afgeleverde pakketje bleek een vierkanten kaarsenstandaard voor waxinelichtjes te zitten.

De `bezorger` was een blanke man, ± 1.75 meter, had donker blond haar en droeg een blauwe ¾ regenjas. Hij zag er zeer verzorgd gekleed uit. Door de politie is een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte is niet meer aangetroffen.

Aanrijding (oproep betrokkene)

BREUKELEN Op vrijdag 16 februari heeft een vrouw een geparkeerde auto aangereden, waarna ze een briefje met haar telefoonnummer achterliet.

De aanrijding vond plaats op de parkeerplaats voor de Albert Heijn aan de Hazeslinger. De vrouw die de auto (een rode Citroen AX) aanreed, liet een briefje met haar telefoonnummer achter, maar schreef per ongeluk het verkeerde nummer op. Dit bemerkte zij kennelijk toen zij thuiskwam, want later belde haar echtgenoot naar het politiebureau om het goede telefoonnummer door te geven met het excuus dat doordat zijn vrouw hoogzwanger was, zij in alle consternatie het verkeerde nummer had opgeschreven . Ook het door de man opgegeven telefoonnummer bleek echter niet te kloppen of verkeerd te zijn opgeschreven.

De politie is nu opzoek naar de hoogzwangere vrouw of haar echtgenoot, zodat de benadeelde 61-jarige bestuurster uit Loenen met hen de schade kan regelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie