Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pantares-consortium wordt exploitant Tradeport Hong Kong

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Pantares-consortium verkozen als exploitant van Tradeport Hong Kong

Het consortium met Pantares, de luchthavenalliantie van Schiphol Group en Fraport AG, is vandaag door de luchthavenautoriteiten van Hong Kong verkozen voor de ontwikkeling en exploitatie van een Logistics Centre op Chek Lap Kok Airport.

In het consortium nemen ook drie lokale partners deel: logistiek dienstverlener en afhandelaar Jardine Logistics Services (HKG) Ltd; vastgoedontwikkelaar en -belegger Hongkong Land Holdings Ltd, en China National Aviation Company Ltd, een dochteronderneming van de Chinese overheid op gebied van luchtvaart. Pantares heeft 37,5% van de aandelen in het consortium, Jardine Logistics en Hongkong Land bezitten samen eveneens 37,5% van de aandelen en China National Aviation Company 25%.

Het Logistics Centre krijgt de naam Tradeport Hong Kong en wordt het eerste project op het gebied van logistieke dienstverlening op Chek Lap Kok Airport. Het complex krijgt in eerste instantie drie verdiepingen met een vloeroppervlakte van ruim 28.000 m2. In de toekomst kan het gebouw met een extra verdieping worden uitgebreid tot een vloeroppervlakte van ruim 40.000 m2.
Tradeport Hong Kong wordt een vrachtafhandelings- en distributiecentrum , gericht op de snelle doorvoer van goederen. De dienstverlening varieert van douane-uitklaring en entrepotopslag; het testen, labellen en ompakken van goederen, tot het complete beheer van opslag en levering.
Het consortium gaat het complex ontwikkelen, bouwen en zelf exploiteren met de hiervoor opgerichte onderneming Tradeport Hong Kong Ltd. De exploitatie is aan het consortium gegund voor een periode van zevenentwintig jaar. Deze periode is inclusief de bouwperiode van circa twee jaar.
Naar verwachting wordt in de tweede helft van dit jaar gestart met de bouw. Tradeport Hong Kong zal naar verwachting begin 2003 zijn activiteiten kunnen beginnen. De investering van het consortium in de bouw van het complex bedraagt circa 500 miljoen Hong Kong dollars (circa 170 miljoen EURO/155 miljoen gulden).

In december 1999 hebben de luchthavenautoriteiten van Hong Kong een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling en de realisatie van het Logistics Centre. Schiphol Group en Fraport hebben begin 2000 hun interesse voor dit project kenbaar gemaakt.

Schiphol Group en Fraport, de exploitant van onder meer de luchthaven Frankfurt, hebben in december 1999 besloten voor hun internationale activiteiten samen te werken op verschillende gebieden. Tradeport Hong Kong is het eerste project waarin Schiphol Group en Fraport daadwerkelijk gaan samenwerken op het gebied van vrachtafhandeling. Beide luchthavenondernemingen gaan naar verwachting in de eerste helft van dit jaar naar de beurs. Met een beursgang krijgt Schiphol Group vrije toegang tot de kapitaalmarkt en daarmee verdere ruimte om internationaal haar vleugels uit te slaan.

Schiphol Group en Fraport willen een wereldwijd netwerk van Tradeports opzetten. Fraport heeft ruime ervaring op het gebied van logistieke dienstverlening; in 1992 werd op de luchthaven van Frankfurt de eerste Tradeport opgericht. Schiphol Group heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van logistieke gebouwen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie