Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 20 februari 2001

nr.7/2001

1. In een brief aan de statencommissie Milieu, Verkeer en Vervoer geven GS aan het plaatsen van mottoborden langs de N33 en N366 uit oogpunt van verkeersveiligheid in overweging te willen nemen. Uit bij het Rijk opgevraagde informatie blijkt dat het plaatsen van mottoborden een gunstig effect heeft op de vekeersveiligheid.
2. GS hebben besloten een zestal subsidies toe te kennen vanuit het Actieprogramma Cultuurbereik. Voor meer informatie, zie persbericht nr.28, , d.d. 20-02-01.

3. GS hebben in principe besloten een subsidie van 72.000,- toe te kennen aan het project "10" voor de toekomst van het Leger des Heils. Voor meer informatie, zie persbericht nr.29, d.d. 20-02-01.
4. GS hebben besloten een subsidie van 72.000,- toe te kennen aan het project "Casco" in het kader van het Regionaal Cultuurplan Gorecht
+. Voor meer informatie, zie persbericht nr.30, d.d. 20-02-01.
5. GS hebben besloten een subsidie van 11.000,- te verlenen aan Stichting School-Museumproject voor een cultuur-educatief project. In 2000 is dit subsidieverzoek afgewezen. De stichting tekende daartegen bezwaar aan. Omdat het bezwaar gegrond werd verklaard is nu alsnog besloten de subsidie af te geven.
6. GS hebben besloten een subsidie van 1.500,- te verlenen aan de gemeente Appingedam voor de organisatie van het Wereldkampioenschap Grunnegs schrieven in 2001.
7. GS hebben besloten de begroting van RTV-Noord voor het jaar 2001 goed te keuren

8. GS hebben besloten een tweetal subsidieverzoeken van de Stichting Kijken voor de culturele projecten "De keuze van...." en "ChAKiF" af te wijzen, omdat de verzoeken niet passen binnen het provinciale cultuurbeleid.

9. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Nieuw Scheemda/ 't Waar" grotendeels goed te keuren. Goedkeuring wordt onthouden aan delen van de plankaart en de planvoorschriften. Tevens wordt een verzoek om een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van een woning aan de oostzijde van het dorp 't Waar geweigerd. Deze locatie ligt binnen het betreffende bestemmingsplan en aan de bouwmogelijkheden voor deze locatie wordt goedkeuring onthouden
10. GS hebben besloten het uitwerkingsplan "Herstructurering Centrum Ter Apel" van de gemeente Vlagtwedde grotendeels goed te keuren. Goedkeuring wordt onthouden aan enkele planvoorschriften.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie