Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 22-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 22 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: mishandeling in de Hoekstraat
Een 59-jarige man uit Groningen is woensdagavond in de Hoekstraat mishandeld door een 24-jarige man uit Ten Boer. De Stadjer vertelde de politie dat toen hij uit zijn auto stapte hij zonder aanleiding een klap in zijn gezicht kreeg. Op de Grote Markt kon de verdachte, die zelf ook onder het bloed zat, worden aangehouden. Hij bleek gewond aan zijn hand en is na behandeling ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsendief aangehouden
Op de van Oldebarneveltlaan is woensdagavond een 18-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij met een op slot staande fiets liep. Hij had daar geen goede verklaring voor en gaf in eerste instantie een valse naam op. De man kreeg een proces-verbaal en is gehoord voor diefstal van de fiets.

Groningen: man met ontzegging uit supermarkt verwijderd Een 62-jarige man uit Groningen die een ontzegging heeft voor een supermarkt aan de Eikenlaan verscheen woensdagmiddag opnieuw in de winkel. De man die een verwarde indruk maakte werd aangehouden en na licht verzet meegenomen naar het bureau. Hij is verhoord en met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Haren / Groningen: controle op zwaar vervoer
Bij een verkeerscontrole op zwaar vervoer in Haren en Groningen zijn woensdag vier combinaties bekeurd voor het vervoeren van een te zware lading. Op de A28 in Haren werd een transporteur uit Nibbixwoud beboet omdat hij een overbelading had van ruim 18 ton (44 % te veel) aan wortelen. Op de Weg der Verenigde Naties vervoerde een bedrijf uit Bergum 7500 kg teveel aan betonnen vloerdelen. Bovendien stak de lading te ver uit. Een aannemersbedrijf uit Uithuizen moest voor bijna 10 ton aan menggranulaat afladen. De combinatie werd gecontroleerd op de Beneluxweg. Op de Hereweg tenslotte werd een vervoerder uit Oude Pekela bekeurd omdat er 8 ton grond teveel werd vervoerd. De asbelasting werd met 88 % overschreden. Alle ladingen werden gelost en processen-verbaal uitgeschreven.

Nieuwe Pekela: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 53-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela, veroorzaakte gistermiddag flinke schade toen hij op de Onstwedderweg in zijn woonplaats achterop de auto van een 54-jarige plaatsgenoot botste. Deze remde af om af te slaan De 53-jarige Pekelder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de alcoholtest uit, dat hij ongeveer 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Geen van beiden raakte gewond.

Muntendam: fietsendief aangehouden
Een 19-jarige inwoner van Muntendam is vannacht aangehouden voor het stelen van een fiets. Hij werd op de Kerkstraat in zijn woonplaats aangetroffen terwijl hij aan een fiets zat te morrelen. Toen hij de politie zag, kneep hij er tussenuit. Na een korte achtervolging kon de politie hem in de kraag vatten. De fiets was vermoedelijk gestolen,. De man zit voor nader onderzoek vast.

Tolbert: overval benzinestation
Het benzinestation aan de Oldebertweg in Tolbert is gisteravond om kwart voor negen overvallen door een onbekende jongeman. Deze stapte omstreeks die tijd de shop binnen en dreigde de caissière met een mes. Voorts sommeerde hij haar het geld uit de kassa af te geven, hetgeen zij deed. Direct daarna verliet de man weer de shop en verdween uit het zicht. De politie die vrij snel ter plaatse was heeft de omgeving afgezocht, echter zonder resultaat. Het is niet bekend hoe de overvaller zich heeft verplaatst. De buit bedroeg enkele honderden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Scharmer: auto tegen vangrail
De auto van een 32-jarige automobilist uit Kropswolde raakte gistermorgen in alle vroegte total loss, nadat hij in een flauwe bocht van de A7 ter hoogte van Scharmer in de berm raakte en tegen de vangrail vloog. Hij bleef zelf wonderwel ongedeerd. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Hoogezand: snelheidscontroles
Op twee plaatsen in Hoogezand zijn gistermorgen snelheidscontroles gehouden. Op de Industrieweg werden 635 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 99 te hard. De hoogst genoteerde reed 76 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Abraham Kuypersingel werden achtereenvolgens 455 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 32 te hard. Ook daar gold een maximum snelheid van 50 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie