Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.50 uur
Verkeersongeval letsel

UTRECHT Een 32-jarige man uit Woerden stond woensdagavond met zijn auto stil voor het rode verkeerslicht bij de kruising van de Franciscusdreef met de Riobrancodreef. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong, trok hij op en na ongeveer 10 meter werd hij vol van achteren aangereden.

Een 29-jarige man uit Utrecht was in volle vaart tegen de achterkant van de Woerdenaar aangereden. Het voertuig van de 32-jarige man kwam na 100 meter tot stilstand. Het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel heeft de man eerste hulp geboden en met vermoedelijk borstletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

De politie schat dat de snelheid van de 29-jarige bestuurder uit Utrecht ver boven de 100 km/u lag. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen en de man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Controle fietsverlichting

UTRECHT De politie heeft woensdagavond op vier locaties een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. Tussen half acht en half elf werden op de Briljantlaan, de Baden-Powellweg, de Tolsteegbrug en de Nachtegaalstraat in totaal 116 fietsers bekeurd.

Voor een aantal mensen ging de bekeuring niet door omdat zij kans zagen de verlichting ter plaatse te maken. Als het voor of achterlicht niet werkt kost dat 30,=. Wanneer beide lichten niet werken wordt een bekeuring van 50,= uitgeschreven.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT - Tijdens de surveillance controleerde de politie woensdagnacht een voertuig op het Westplein. Omstreeks kwart over vijf werd de bestuurster aan de kant van de weg gezet en gevraagd naar haar papieren.

De 19-jarige vrouw uit Utrecht bleek geen rijbewijs te hebben. Tevens was de auto niet verzekerd. De agenten hadden sterk de indruk dat de vrouw gedronken had en lieten haar een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij gedronken had. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk wees de ademanalyse een promillage van 1,25 aan. Met een boete voor het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd en onder invloed rijden werd de vrouw naar huis gestuurd.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Woensdagnacht surveilleerden twee agenten in een onopvallende auto in de buurt van het Prins Bernhardplein. Ter hoogte van de videotheek zagen de agenten drie jongens bij een automaat staan. Bij het zien van de politie liepen de jongens snel weg.

De agenten vertrouwde het niet en zette de achtervolging in.Tijdens de achtervolging gooide één van de verdachten een ijzeren pijp in de richting van de agenten. Twee van de drie wisten uit handen te blijven van de politie. De derde verdachte hield zich schuil in een tuin van een woning aan de Huis te Zuylenlaan.

De agenten troffen de 18-jarige jongen uit Utrecht liggend op de grond aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op weg naar het bureau verklaarde de jongen met twee vrienden aan het inbreken te zijn geweest. De politie zal via de verklaring van de jongen proberen de twee medeverdachten op te sporen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie