Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.10 uur
Gewapende overval

WOERDEN Op woensdag 21 februari is er een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Hollandbaan.

Omstreeks 21.30 uur kwam een man met de bivakmuts het benzinestation binnen. Hij pakte een vuurwapen uit zijn binnenzak en schoot enkele malen in de lucht. Daarna richtte hij het vuurwapen op de medewerkster van het benzine station en vroeg om geld. De medewerkster slaagde erin de kasruimte af te sluiten. De verdachte wist nog wel de tas van een klant mee te nemen. Hierin bevonden zich o.a. bankpasjes, een rijbewijs en een paspoort. De toegangsdeur van het station was inmiddels ook elektronisch geblokkeerd, dus de man kon niet naar buiten. Hij schopte en sloeg tegen de glazen deur. Om te voorkomen dat de verdachte iemand in het benzinestation iets aan zou kunnen doen, deblokkeerde de medewerkster de deur, waarop de verdachte vluchtte.

Middels onderzoek wist de politie snel de identiteit van de verdachte vast te stellen. Het betrof een 36-jarige man uit Woerden. Hij werd op de Westdam gesignaleerd en direct aangehouden. Hij is naar het politiebureau in Maarssen overgebracht en daar ingesloten. Door de politie wordt een uitgebreid onderzoek naar deze overval ingesteld.

Aanhouding na bedreiging

MIJDRECHT Op woensdag 21 februari is een jongen die een ander met een mes had bedreigd, aangehouden.

Omstreeks 14.40 uur fietste een 14-jarige jongen uit Mijdrecht tezamen met enige vrienden van Mijdrecht naar Wilnis. Gekomen bij de rotonde van de kruising Diamant-Ducaton kwam een hen bekende jongen naar hen toe fietsen. De jongen had een mes in zijn rechterhand en riep naar de 14-jarige jij bent voor mij!, waarbij de jongen het mes ophief in zijn richting. De 14-jarige fietste hard weg om aan de verdachte te ontkomen. Deze bleef achter hem aan fietsen, maar het lukte hem niet de jongen in te halen. Uiteindelijk gaf de verdachte de achtervolging op en verdween. De aanleiding van het incident licht mogelijk in het feit dat de 14-jarige goed bevriend is met een ex-vriendin van de verdachte.

Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie de verdachte aan. Die ging er te voet vandoor, maar kon na een lange achtervolging door een politieman die een betere conditie had, worden aangehouden. De verdachte, 15 jaar oud en afkomstig uit Uithoorn, is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

Tips van vroeger

KAMERIK Op dinsdagavond 20 februari werd een groepje jeugd op heterdaad betrapt bij het omtrappen van volle kliko`s.

Een buurtbewoonster van de Overzicht had het de afgelopen tijd meerdere malen meegemaakt dat de volle kliko`s door onbekenden werden omgegooid. Daarom besloot zij op dinsdagavond te gaan `posten`. En ja hoor: Zij betrapte een groepje van 4 jongens op het omtrappen van volle kliko`s en wist één van de jongens in de kraag te vatten. De anderen gingen er vandoor, maar hun identiteit kon al gauw worden vastgesteld. Het ging om vier jongens, 2 van 12 en 2 van 13 jaar oud en allen afkomstig uit Kamerik.

Op woensdagavond heeft een politieman alle ouders bezocht. Deze reageerden stuk voor stuk zeer verbijsterd. Ten overstaan van de ouders kregen de jongens van de politieman een fikse uitbrander. Gezien de aard van hun baldadigheid heeft de politieman het bij een berisping gelaten en het vervolg aan de ouders overgelaten. Wel kon hij zich nog enige straffen uit zijn jeugd herinneren die mogelijk goed zouden werken. Zo fluisterde hij de ouders de volgende mogelijkheden in: een week geen televisie, twee weken zakgeld inleveren, drie weken binnenblijven of met slecht weer de komende maand de hond uitlaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie