Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keuringsdienst waarschuwt voor gebruik kersenpittenkruiken

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Keuringsdienst van Waren
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Advies van Keuringsdienst van Waren: voorzichtig bij het gebruik van kersenpittenkruiken

Donderdag 22 februari 2001, persbericht nummer 18

Dit persbericht gaat uit onder verantwoordelijkheid van de Keuringsdienst van Waren

De Keuringsdienst van Waren adviseert alle gebruikers van kersenpittenkruiken goed notie te nemen van de waarschuwingsadvertentie die vandaag in de kranten is gepubliceerd.

In deze advertentie dringen de gezamenlijke importeurs en handelaren van kersenpittenkruiken er op aan om direct een aantal maatregelen in acht te nemen bij het gebruik van kersenpittenkruiken. In de advertentie wordt o.a. aangeraden om bij het verwarmen van de kruik bij voorkeur geen magnetron te gebruiken en de kruik niet bij personen te gebruiken die niet doeltreffend kunnen reageren (baby's, kinderen, gehandicapten). Dit om ongelukken door brand, mogelijk veroorzaakt door oververhitting en uitdroging van de kruiken, te voorkomen.

De aanleiding voor deze actie is een aantal klachten over kersenpittenkruiken die bij de Keuringsdienst van Waren is gemeld waarbij ook baby's betrokken zijn geweest.Met name het opwarmen van de kruik in de magnetron kan leiden tot brand en schroeiverschijnselen. De exacte oorzaak is echter (nog) niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie