Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaat fusie Atos Origin boven verwachting

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Resultaat fusie Atos Origin boven verwachting

Parijs/Amsterdam, 21 februari 2001 Atos Origin, de toonaangevende Europese ICT-dienstverlener, presenteert vandaag haar eerste niet ge-audite pro forma resultaten van de gefuseerde onderneming over het kalenderjaar, dat eindigde op 31 december 2000. De omzet over het hele kalenderjaar bedroeg Euro 2.830 miljoen, vergeleken met Euro 2.727 miljoen in het voorgaande jaar. Deze cijfers zijn vrijwel geheel in lijn met de verwachtingen gemeld aan de aandeelhouders op 31 oktober 2000, toen de fusie tussen Atos en Origin werd goedgekeurd, wat leidde tot het ontstaan van Atos Origin. Voor de vergelijkbaarheid van de cijfers is voor zowel 1999 als 2000 de omzet van bedrijven die zijn verkocht buiten beschouwing gelaten. De omzet in het vierde kwartaal van 2000 bedroeg Euro 746 miljoen, tegen Euro 689 miljoen in het laatste kwartaal van 1999: een verbetering derhalve met 8,3 procent. De omzet van Origin nam met bijna 10 procent toe ten opzichte van het derde kwartaal van 2000, hetgeen aangeeft dat Origin zich weer op een groeipad bevindt. De operationele winst uit normale bedrijfsvoering over het hele jaar 2000 bedroeg Euro175 miljoen oftewel 6,2 procent van de omzet. De fusie van Atos en Origin werd onmiddellijk effectief na de toestemming van de aandeelhouders op 31 oktober 2000. Sindsdien zijn de verkoop- en marketingfuncties samengevoegd en is een global account team tot stand gebracht dat zich richt op de 27 belangrijkste klanten, die tezamen bijna 50 procent van de omzet van de onderneming vertegenwoordigen. Na een nauwkeurige doorlichting van de onderneming, onmiddellijk na de fusie, is een programma gestart om een besparing te realiseren op de indirecte kosten, om verliesgevende activiteiten op te heffen en om de effectiviteit te verhogen. De aan dit programma verbonden herstructureringskosten zullen ongeveer Euro 270 miljoen bedragen en zullen worden verwerkt als een aanpassing van het eigen vermogen van Origin in de openingsbalans van Atos Origin. Daarnaast zal een bedrag van Euro 30 miljoen aan integratiekosten in de winst- en verliesrekening 2000 worden verwerkt als buitengewone lasten.

De onderneming heeft ook aangegeven dat zij voornemens is afstand te doen van een aantal slecht renderende of verliesgevende onderdelen die tezamen goed zijn voor een omzet van circa Euro 200 miljoen. De verkoop van de Scandinavische vestigingen aan WM-data, afgelopen december, is daar een eerste voorbeeld van en wordt waarschijnlijk gevolgd door vergelijkbare aankondigingen in 2001. Atos Origin presenteert haar officiële ge-audite jaarcijfers over 2000 op 21 maart 2001 en doet die dan vergezeld gaan van een complete analyse ten behoeve van investeerders en de pers. In de officiële jaarcijfers zullen inbegrepen zijn de resultaten over de laatste 15 maanden tot en met 31 december 2000 van Atos en over de periode van 1 oktober tot 31 december 2000 van Origin. Om een analyse mogelijk te maken zal de onderneming ook de volledige pro forma details openbaar maken van de resultaten van de groep voor het kalenderjaar 2000. Bernard Bourigeaud, CEO van Atos Origin, zei in een reactie: "De fusie is in recordtijd uitgevoerd en we zijn vol vertrouwen dat we in 2001 een omzetstijging van 10 tot 12 procent kunnen boeken en een operationeel resultaat van tenminste 8 procent."

Atos Origin
Atos Origin, de toonaangevend Europese ICT dienstverlener, stelt klanten in staat hun bedrijfsdoelstellingen in winstgevende resultaten om te zetten door het doelgericht gebruik van e-business en ICT-oplossingen. Atos Origin is op dit moment werkzaam in 30 landen verspreid over de gehele wereld en heeft 27.000 medewerkers. Tot de klanten van Atos Origin behoren o.a.: ABN AMRO, Akzo Nobel, BNP Paribas, Cegetel/Vivendi, Crédit Lyonnais, Euronext, FIAT, ICI, Lucent Technologies, Philip Morris, Philips, Shell, Unilever en Wolters Kluwer. Meer informatie is te vinden op de website: www.atosorigin.com.

Meer informatie:
Investor Relations: John White +33 1 49 00 96 32

Press Office: Marie-Tatiana Collombert: +33 1 49 00 96 33 Robert de Boer +31 20 565 38 02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie