Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multidisciplinair verificatieteam milieujaarverslagen

Persbericht

Amersfoort, 22 februari 2001

Multidisciplinair verificatieteam milieujaarverslagen opgezet

Advies- en ingenieursbureau DHV is voor het verifiëren van milieu- en duurzaamheidsjaarverslagen van bedrijven een samenwerking aangegaan met drie milieu-accountants: drs. W.J.O. Castricum RA MA van Niehe en Lancée Registeraccountants, E.J.D. Leenderts AA MA van De Zeeuw & De Keizer, accounts en belastingadviseurs en mw. N.M. van Amesfoort RA MA van Agreen Lot B.V. Interimmanagement en milieu-adviezen.

Het samenwerkingsverband tussen DHV en de milieu-accountants geeft de bedrijven de mogelijkheid de verificatie van hun milieu- of duurzaamheidsjaarverslag uit te laten voeren door een multidisciplinair team. In dit team is kennis verenigd op het gebied van milieu, arbo en veiligheid en (milieu-)accountancy.

De partners hebben een richtlijn ontwikkeld op basis van hun gezamenlijke expertise op het gebied van milieuverslaggeving en controle, internationale en nationale standaarden aan de hand waarvan de verificaties worden uitgevoerd.

Een toenemend aantal bedrijven brengt een milieujaarverslag uit. Sommige vrijwillig en ruim 250 bedrijven zijn krachtens de Wet milieubeheer verplicht jaarlijks een milieujaarverslag uit te brengen op lokatieniveau. Het verslag extern laten verifiëren gebeurt steeds vaker, niet alleen bij de grote multinationals. Het geeft de lezers vertrouwen dat wat ze lezen ook betrouwbaar is. Daarnaast heeft het laten uitvoeren van een verificatie het voordeel dat er vaak veel leerpunten voor de organisatie zelf naar voren komen, bijvoorbeeld op het gebied van interne informatievoorziening, meten en registreren en de administratieve organisatie. Verificatie is in de wetgeving voor milieuverslaggeving al wel verplicht, de invoeringsdatum is echter nog niet geregeld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie