Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steely Dan winnaar Grammys

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Steely Dan winnaar Grammys

STEELY DAN WINNAAR GRAMMY S

De Amerikaanse band Steely Dan is de winnaar van de jaarlijkse Grammy Awards uittreiking die gisteren plaatsvonden. Voor hun laatste album Two Against Nature wonnen zij de belangrijkste Award, namelijk die in de categorie Album of the Year. Verder kregen zij een Award in de categorie Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal en Best Pop Vocal Album.

Het album Two Against Nature werd begin vorig jaar uitgebracht en was het eerste Steely Dan album sinds 20 jaar. Het laatste studio album was Gaucho uit 1980. Het bekende duo Walter Becker en Donald Fagen heeft als Steely Dan wereldwijd al meer dan 11 miljoen cd's verkocht.
Het unieke geluid en de specifieke mix van jazz, R&B en rock zijn het handelsmerk van Steely Dan. In 1972 debuteren zij met het album Can t Buy A Thrill. Vele albums volgen, waaronder Pretzel Logic (met daarop hun grootste hit Rikki Don t Lose That Number), The Royal Scam, Aja en Gaucho.

Voor meer informatie kunt u conctact opnemen met: BMG NEDERLAND B.V.
Kim van Adelberg
Telefoon: (035) 6256 231
E-mail: (kim.van.adelberg@bmg.nl)

22 feb 01 14:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie