Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP, QUALCOMM en Thales werken aan software voor CLDC

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MicrochaiVM software voor mobiele apparaten

HP werkt samen met QUALCOMM en Thales aan implementatie van software voor CLDC

Amstelveen, 22 februari 2001 - Hewlett-Packard introduceert HP MicrochaiVM, de micro-editie van HP ChaiVM, een Java-applicatieomgeving voor intelligente apparaten. Met HP MicrochaiVM kunnen gebruikers Java-applicaties downloaden naar mobiele apparaten.

HP MicrochaiVM is bedoeld voor apparaten met een zeer beperkte capaciteit, zoals telefoons, pagers, PDA's en point-of-sale terminals. Met HP MicrochaiVM wordt de reeks applicaties voor informatieapparatuur die geschikt is voor HP's Chai Appliance Platform snel uitgebreid(1).

Bedrijfstakanalisten van de Gartner Group voorspellen dat in 2005 Java-applicaties aan de clientzijde in 90% van de mobiele applicaties met complexe gebruikersinterfaces, de functionaliteit van het huidige draadloze applicatieprotocol vervangen of aanzienlijk vergroten.

BREW-platform
HP werkt samen met QUALCOMM, een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale, draadloze communicatie en geavanceerde elektronische berichtgeving via internet. Samen implementeren ze HP MicrochaiVM op QUALCOMM's Binary Runtime Environment for Wireless (BREW). BREW is een open applicatieplatform dat draadloze apparaten in verbinding brengt met internet. Met producten die zijn ontwikkeld met BREW kunnen eindgebruikers applicaties downloaden over het netwerk van hun carrier. Zo kunnen ze de mogelijkheden van hun draadloze apparaat aanpassen aan hun individuele eisen.

Point-of-sale terminals
Thales e-Transactions (voorheen Racal-Transcom) is in Groot-Brittannië met 40% van de markt, de toonaangevende leverancier van terminals voor kaartbetalingen. Thales evalueert MicrochaiVM voor het gebruik in zijn point-of-sale terminals. Functionaliteit, grootte en kosten maken MicrochaiVM tot een geschikte kandidaat. Met MicrochaiVM kan Thales het Small Terminal Interoperability Platform (STIP) API snel en betaalbaar implementeren.

HP MicrochaiVM is in overeenstemming met de specificatie Connected Limited Device Configuration (CLDC). HP MicrochaiVM ondersteunt ook het Mobile Information Device Profile dat later dit jaar wordt geïntroduceerd. HP levert daarnaast een uitgebreide suite adviesdiensten om fabrikanten te helpen hun HP MicrochaiVM-softwareomgeving in te richten en aan te passen.

Systeemeisen
HP MicrochaiVM vereist een minimale ROM van 37 KB; de CLDC-implementatie heeft minder dan 128 KB ROM nodig. De HP Chaifreezedry-technologie zorgt ervoor dat Java-applicaties kunnen draaien in een geconcentreerde vorm, waardoor tot 90% minder geheugen nodig is.

Beschikbaarheid
De ontwikkelaarsrelease van HP MicrochaiVM met CLDC is direct beschikbaar. De commerciële release wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht. De commerciële release van HP MicrochaiVM met MIDP wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. MicrochaiVM is geschikt voor Linux, PalmOS en PocketPC. Meer informatie is te vinden op www.hp.com/go/embedded.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

(1)Gebaseerd op het rapport 'Will Mobile Java Kill WAP?' van de Gartner Group, van 31 augustus 2000.
Java is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Sun Microsystems, Inc.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie