Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele opening nieuw scheidingsdepot in Uithoorn

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Uithoorn

CERES IN NIEUW GEBOUW OP EEN NIEUWE PLAATS

Het scheidingsdepot wordt 22 februari officieel geopend met direct daarna (zaterdag 24 februari) een Open Dag voor alle inwoners van Uithoorn en de Kwakel. Vanaf maandag 26 februari kan daar tussen 9.00
-12.30 en 13.00 -16.30 uur maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag het grove huishoudelijke afval en het klein chemisch afval worden afgeleverd. Het kringloopcentrum CERES wordt enkele maanden later feestelijk geopend.

De Stichting CERES levert al meer dan 16 jaar een actieve bijdrage aan het inzamelen, verwerken en verkopen van huishoudelijke restgoederen met als doel het hergebruik te bevorderen. Nu bevinden de kringloopwinkel en het ophaalcentrum zich nog aan de Thamerweg. Deze locatie heeft een aantal minpunten. Zo ligt het centrum een beetje verborgen waardoor er soms bijvoorbeeld illegaal afval wordt neergezet. Ook het gebouw heeft zijn beste tijd gehad en begint uit zijn voegen te barsten.
Samen met de gemeente is besloten het nieuwe centrum direct naast het nieuwe scheidingsdepot van de gemeente te zetten. Dat heeft veel voordelen. Zo kunt u als inwoner van Uithoorn en de Kwakel in één rit uw nog herbruikbare goederen kwijt bij CERES en de rest van hun grove afval op het scheidingsdepot. We streven ernaar zoveel mogelijk eenheid te krijgen tussen beide organisaties. Daarom krijgt het nieuwe CERES-gebouw dezelfde kleuren als het scheidingsdepot, en het logo van CERES blijft gelijk van vorm maar krijgt dezelfde kleur als het logo van het scheidingsdepot. Ook de openingstijden worden op elkaar afgestemd.

Het scheidingsdepot
Uithoornaars die hun grof huisvuil in het afvalstation Amstelveen afgeven, krijgen daar sinds enige tijd een kaartje waarop staat dat zij daar in 2001 niet meer terecht kunnen.
Met de gemeente Amstelveen zijn afspraken gemaakt voor een probleemloze overgang van het inleveren van grof huisvuil in Amstelveen naar het inleveren in Uithoorn.
Vanaf eind februari 2001 kunt u onder andere al uw grof huishoudelijk afval, wit- en bruingoed en klein chemisch afval zelf naar het scheidingsdepot aan de Industrieweg 29 te Uithoorn brengen. U wordt hierover door ons op de hoogte gehouden. Dit zal gebeuren via de regionale kranten. Ook in de eind 2000 huis-aan-huis verspreide milieukalender 2001 vindt u allerlei informatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie