Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neways Heerlen wordt kenniscentrum voor Cable & Wiring

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Neways Electronics International N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Neways Electronics International N.V.

Son, 22 februari 2001

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Neways Heerlen wordt kenniscentrum voor Cable & Wiring

Neways Heerlen, dochterbedrijf van Neways Electronics International (Neways), zal zich volledig gaan toeleggen op de uitbouw van haar functie als kenniscentrum en centraal aansturingspunt voor alle activiteiten op het gebied van Cable & Wiring. Daarvoor zal de assemblage van printplaten worden verplaatst naar andere Neways-bedrijven en zullen op termijn de kabelactiviteiten van zusterbedrijf Si-Lectron in Kerkrade worden samengevoegd met Neways Heerlen. Om beter aan de vraag naar kabels te kunnen voldoen zullen de activiteiten in Heerlen worden uitgebreid en zal de uitbesteding aan Tsjechische en Slowaakse productievestigingen verder worden vergroot. De verschuivingen zullen geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Bij Neways Heerlen en Si-Lectron werken momenteel ruim 300 medewerkers.

De herschikking van deze activiteiten binnen Neways maakt een efficiëntere aansturing van mensen en productiemiddelen mogelijk. Bovendien kan door de bundeling van kennis de klant- en servicegerichtheid verder worden verbeterd. De herverdeling past in het streven naar een meer transparante bedrijfsstructuur van Neways, zowel voor haar klanten als investeerders.

Meer informatie kunt U krijgen bij:

Drs. V.B.M. de Bok
Tel. 040 - 2679247
Neways Electronics International N.V.
Adres hoofdkantoor: Postbus 69, 5690 AB SON
Website: www.neways.nl

Neways Electronics International N.V. is een kennisintensieve en technologisch hoogwaardige one stop service provider op het gebied van klantspecifieke elektronische systemen voor toepassingen in eindproducten. De groep bestaat uit een groot aantal internationaal opererende bedrijven en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop en onderhoud van een breed scala aan producten voor de diverse technologische marktsectoren. Neways richt zich op kennisintensieve, hoge toegevoegde waarde producten in mid-volume tot hoog-volume productieseries. De producten lopen uiteen van kabelmodems en modules voor telefoniecentrales voor de telecomsector, dashboardmodules en ventilatorsystemen voor de automotive sector tot satellietsystemen en pacemakers voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en de medische sector. Daarnaast richt de onderneming zich ook op eindgebruikers in niche markten, waar het rechtstreeks hoge toegevoegde waarde producten, zoals industriële regelsystemen, voor ontwikkelt, produceert en verkoopt. Klanten van Neways zijn grote OEM's, zoals Philips, ASML, Lucent en Ericsson. Neways biedt werk aan ongeveer 1700 medewerkers. In 1999 werd een omzet gerealiseerd van EUR 141 miljoen en een nettowinst van EUR 6,3 miljoen, inclusief een positief buitengewoon resultaat van EUR 1,0 miljoen. De onderneming is sinds 1986 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

Tot de Neways groep behoren de volgende bedrijven:

Neways Advanced Electronics B.V. Son, Hoyte B.V. Son, Ramaer B.V. Helmond, Ramaer Protos & Specialties B.V. Helmond, Neways Heerlen B.V., Si-Lectron B.V Kerkrade, Neways Leeuwarden B.V., Neways Huizen B.V., Hymec B.V. Sittard, Hykong Ltd. - Hong Kong, Wuxi Ximec Electronics Co. Ltd. Wuxi, Neways Electronics Production GmbH en PMA GmbH - Kassel (Duitsland), Purfürst GmbH Isernhagen (Duitsland), Q-Nova a.s. - Nova Dubnica (Slowakije), Ripa Electronics Best, Ripa SMT Center Best, Ripa Assembly Belgium Opglabbeek (België), Evic Electronics Echt, Evic Service & Repair Center Echt, Evic Service en Repair Center Budapest (Hongarije), Evic Service & Repair Belgium Opglabbeek (België) en Ripa Systems Eindhoven, Evic Deutschland GmbH Gerlingen (Duitsland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie