Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DPA Holding N.V. realiseert omzetgroei van 11%

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: DPA Holding N.V.
Zoek soortgelijke berichten
DPA Holding N.V.

Persbericht 22 februari 2001

Jaarcijfers 2000
DPA Holding N.V. realiseert omzetgroei van 11%

HAARLEM, 22 februari 2001 - DPA Holding N.V., genoteerd aan de EURONEXT Amsterdam, specialist in detachering van en interimmanagement door financieel-administratieve professionals, heeft vorig jaar een netto omzet behaald van EUR 33 miljoen. DPA heeft daarmee ten opzichte van 1999 een omzetgroei gerealiseerd van 11%. Gezien de gunstige marktontwikkelingen in de markt voor detachering van financieel administratieve specialisten, het stroomlijnen van de organisatie en de verdere internationalisering, verwacht DPA dit jaar ten opzichte van 2000 een belangrijke toename van de omzet en een sterke toename van de nettowinst.

Omzet, brutomarge en nettowinst

De omzet in 2000 bedroeg EUR 33 miljoen, terwijl deze in 1999 EUR 29,8 miljoen was. De brutomarge bedroeg in 2000 EUR 14 miljoen en is daarmee met 18% toegenomen ten opzichte van 1999. In 1999 was deze EUR 11,8 miljoen. Ten aanzien van de nettowinst geldt dat deze in 2000 is uitgekomen op EUR 3,6 miljoen. In 1999 bedroeg deze EUR 4,5 miljoen. Ten opzichte van 1999 is de nettowinst met 19% afgenomen.

De omzet en de winst in 2000 kwamen lager uit dan ten tijde van de beursgang geprognotiseerd. De oorzaak daarvan is enerzijds gelegen in de zogenoemde zelfstandigenproblematiek: een verschil van inzicht met de Nederlandse fiscale autoriteiten over de werkrelatie van zelfstandige gevestigde financiële specialisten. Deze problematiek is inmiddels onder controle en zal DPA komend jaar niet meer in de weg staan. Anderzijds heeft DPA aanzienlijke kosten gemaakt voor verbeteringen in de organisatie, ter vergroting van de naamsbekendheid en voor de toename van de instroom van kandidaten.

Uitbreiding in binnen- en buitenland

Het kantorennetwerk van DPA is in de eerste helft van het jaar met twee vestigingen uitgebreid: in Arnhem en Enschede. De landelijke dekking is daarmee gerealiseerd. Daarnaast zijn zowel in Duitsland (in Dusseldorf en Keulen) en in Spanje (Barcelona) vestigingen operationeel geworden. DPA zal het komende jaar de mogelijkheden tot verdere expansie in het buitenland onderzoeken. DPA verwacht zowel in binnen- als in buitenland uitstekende groeikansen te hebben.

Organisatie

In Nederland is de organisatie verder gestroomlijnd. Om de commerciële slagkracht op de vestigingen te vergroten en de efficiency te verbeteren zijn alle commerciële activiteiten die niets met het commerciële proces te maken hebben, in Haarlem gecentraliseerd. Hierdoor kunnen de vestigingen zich uitsluitend concentreren op de commerciële activiteiten.


Copyright ©2000: DPA Holding NV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie