Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Telfort en Cap Gemini Ernst & Young

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten

Cap Gemini Ernst & Young

Persberichten

Amsterdam, 22 februari 2001

TELFORT EN CAP GEMINI ERNST & YOUNG KIEZEN VOOR STRATEGISCHE SAMENWERKING
Telfort besteedt IT-Operations uit

Amsterdam, 22 februari 2001 - Telecomaanbieder Telfort en management- en IT adviesorganisatie Cap Gemini Ernst & Young hebben vandaag een belangrijke stap gezet ten aanzien van een strategische samenwerking op IT-gebied. De eerste stap werd gezet door de ondertekening van een vijfjarig contract waarbij Telfort het volledig beheer van haar interne ICT infrastructuur aan Cap Gemini Ernst & Young overdraagt. Met deze omvangrijke order is een bedrag van 200 miljoen gulden (90 miljoen Euro) gemoeid.

De voorgenomen strategische samenwerking gaat verder dan alleen de outsourcing van Telfort's interne systeembeheer. Telfort wil op verschillende vlakken nauw met Cap Gemini Ernst & Young gaan samenwerken. Marcel Kok, IT Director van Telfort: "Dat heeft alles te maken met de snelheid die wij willen en moeten maken om in te spelen op de ingrijpende veranderingen van de markt. Cap Gemini Ernst & Young is hiervoor de aangewezen partner gezien hun kwaliteit en expertise ten aanzien van systeemintegratie, innovatie en beheer, ook op internationale schaal. Het is onze bedoeling om door middel van deze strategische samenwerking nog beter invulling te gaan geven aan grote automatiseringsprojecten inherent aan de competatieve telecommarkt.Daarin spelen toekomstige ontwikkelingen van telecomapplicaties en internetdiensten uiteraard een belangrijke rol."

Toon van Eijl, Strategic Program Director van Cap Gemini Ernst & Young, stelt: "De kracht van deze samenwerking is de hoge mate van flexibiliteit: geen keurslijf, maar een contract dat gedurende de looptijd meegroeit met de steeds veranderende vragen van de markt waarin Telfort opereert. Wij zijn trots dat we nauw samen kunnen werken met zo'n vooruitstrevend telecombedrijf en daarbij ook het vertrouwen krijgen van British Telecom, de moedermaatschappij van Telfort"

Volgens het outsourcing-contract neemt Cap Gemini Ernst & Young per 1 maart aanstaande de werkzaamheden van IT-Operations over. Deze Telfort-afdeling voert het systeembeheer voor de tweeduizend Telfort-medewerkers uit. De activiteiten variëren van de IT-helpdesk support, het testen van nieuwe software, het verzorgen van de kantoorautomatisering en het beheer van de infrastructuur. Telfort heeft gekozen voor een contract waarbij Cap Gemini Ernst & Young 'end to end' verantwoordelijk is om zo de efficiency van de bedrijfsvoering te vergroten.

Het outsourcing-contract heeft geen invloed op de werkgelegenheid: de betrokken IT-medewerkers kunnen met behoud van gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden over te stappen naar Cap Gemini Ernst & Young.

Telfort is honderd procent eigendom van British Telecom. Het bedrijf is in Nederland aanbieder van nationale en internationale telecommunicatiediensten aan de zakelijke en consumentenmarkt. De 2000 Telfort-medewerkers stellen de klant in staat op vrijwel onbegrensde wijze en op uiteenlopende manieren spraak en data uit te wisselen. Deze uitwisseling maakt nieuwe transactievormen mogelijk en resulteert in een nieuwe 'e'-economie, waarin Telfort een prominente rol vertegenwoordigt. Onder haar klanten bevinden zich multinationals als de NS, ABN-AMRO, Unilever, Akzo Nobel, KPMG en BP. Inmiddels kozen al meer dan 900.000 particulieren voor de innovatieve producten en diensten van Telfort.

Over Cap Gemini Ernst & Young Cap Gemini Ernst & Young is één van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 59.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 8,5 miljard euro (pro forma 2000). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie