Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe belangrijke orders voor IHC Caland

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Bron: IHC Caland NV
Zoek soortgelijke berichten
IHC Caland NV

Persbericht IHC Caland N.V. 22 februari 2001

NIEUWE ORDERS

IHC Caland heeft het genoegen de volgende nieuwe belangrijke opdrachten voor enkele van haar dochtermaatschappijen actief in de offshore en baggerbouw te kunnen aankondigen:


∑ Single Buoy Moorings (SBM) Inc. heeft een interim overeenkomst met een grote oliemaatschappij afgesloten in verband met de uitvoering van een project voor de kust van Nigeria, waarin SBM wordt gemachtigd om te beginnen met de ontwerpwerkzaamheden en het bestellen van qua doorlooptijd kritische componenten voor het afmeersysteem van een grote FPSO voor diepwater alsmede voor de daarbij behorende ťťnpunts afmeerboei als exportsysteem. Nadere details zullen zo spoedig als mogelijk bekend gemaakt worden.

∑ Marine Structure Consultants (MSC) ontving een opdracht van Hyundai Heavy Industries (HHI) voor de levering van het volledige basisontwerp en de fixatie- en hydraulische 'skidding' systemen voor een zelfheffend booreiland dat speciaal ontworpen is om onder zeer zware omstandigheden te kunnen werken. Het booreiland werd in januari door Maersk Contractors bij HHI in opdracht gegeven.

∑ IHC Holland NV, ontving een opdracht van HAM Dredging Ltd. voor de levering van de HAM 321, hun tweede z.g. jumbo sleephopperzuiger met een laadruiminhoud van 23.700 m≥ en een laadvermogen van 40550 ton. De HAM 321 zal worden opgeleverd in juni 2003 en is een zusterschip van de HAM 318 dat momenteel in aanbouw is bij van der Giessen-de Noord, een van de werven die behoort tot de groep. Deze opdracht heeft een waarde van ca § 100 miljoen; de capaciteit van de werf is nu volledig bezet tot in het voorjaar van 2003.
FinanciŽle Agenda

2000Definitieve resultaten Persbericht2 april 2001 2000Definitieve resultaten Persconferentie
(14.00 uur IHC Caland, Schiedam)2 april 2001
2000Definitieve resultaten Presentaties aan financiŽle analisten (Amsterdam en Londen)3 april 2001 2000JaarverslagMei 2001
2001Algemene vergadering van aandeelhouders8 juni 2001 2001Resultaten over het eerste halfjaar - Persbericht3 september 2001 2001Resultaten over het eerste halfjaar Persconferentie (14.00 uur IHC Caland, Schiedam)3 september 2001
2001Resultaten over het eerste halfjaar Presentaties aan financiŽle analisten (Amsterdam en Londen)4 september 2001 Bedrijfsprofiel

IHC Caland is leverancier van materieel voor de offshore olie- en baggerindustrie alsmede speciale schepen voor de scheepvaart. IHC Caland N.V. is een aan de beurs genoteerde Nederlandse houdstermaatschappij van een internationale groep van maritiem-technische bedrijven. Het werkterrein van de groep is wereldwijd en omvat het ontwerpen en leveren van werktuigen/schepen en complete systemen aan de offshore olie-industrie, de baggerindustrie, de scheepvaart en de natte mijnbouwindustrie. In hoofdzaak betreft het olie productie- opslag- en overslagsystemen gebaseerd op het ťťnpunts-afmeersysteem, hydraulische heiblokken, 'custom-built' en standaard werktuigen voor de baggerindustrie en de natte mijnbouw en 'custom-built' schepen zoals Ro-Pax veerboten met passagiersaccommodatie en kabelleggers. De groep heeft tevens 'Floating Production and Storage Systems' (FPSO's/FSO's) in eigendom en operationeel beheer, welke op basis van langdurige overeenkomsten aan oliemaatschappijen worden verhuurd. Tevens gaat het om gespecialiseerde engineering-diensten zoals het ontwerpen van dynamisch gepositioneerde boorschepen, 'jack-up' boorplatforms, 'jack-up' platforms voor de civiele aannemerij en voor accommodatie van personeel, offshore kranen met een groot hefvermogen, hefsystemen, half afzinkbare kraanschepen en andere werkschepen.

De directie Schiedam, 22 februari 2001

Voor nadere informatie:

IHC Caland N.V.
's-Gravelandseweg 557
3119 XT Schiedam

Contactpersoon: Ir. J.J.C.M. van Dooremalen, President-directeur Telefoon: +31 10 2466980 (privť +31 78 6914175)
Telefax: +31 10 2466990
Website: www.ihccaland.nl
E-mail: (brenda.cresswell@ihccaland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie