Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LCI levert terminal server omgeving voor De Telegraaf

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Bron: LCI Technology Group NV
Zoek soortgelijke berichten
LCI Technology Group NV

Persbericht

LCI levert terminal server omgeving voor "De Telegraaf"

's-Hertogenbosch/Amsterdam, Nederland, 22 februari 2001

LCI Consultants rondt vandaag haar automatiseringswerkzaamheden af met de implementatie van een terminal server omgeving voor het nieuwe redactionele systeem bij het dagbladconcern De Telegraaf. Het nieuwe systeem zal vanaf morgen geleidelijk in gebruik worden genomen en komt in de plaats van het systeem, dat twintig jaar dienst heeft gedaan en door De Telegraaf zelf was ontwikkeld. Het nieuwe systeem ondersteunt alle redactionele activiteiten vanaf het creŽren van artikelen tot het publiceren ervan als drukwerk of als inhoud voor electronische media. Met het nieuwe moderne systeem is het voor redacteuren mogelijk geworden om hun bijdragen vanaf afstand direct in de opmaak te plaatsen. Dit zal tijd en kostenbesparend werken en hierdoor kan ook een grotere actualiteit worden bereikt.

Voor een dagblad is een redactioneel systeem een van de meest bedrijfskritische bedrijfsprocessen. "De keuze van een automatiseringsconsultant, die op basis van outsourcing de implementatie zou gaan verzorgen, was dan ook geen gemakkelijke" zegt Eric Otten, verantwoordelijk voor de automatisering van dit project binnen het Telegraaf concern. "LCI heeft echt met ons mee gedacht en neemt initiatieven voor het oplossen van problemen, ook als deze problemen buiten hun eigen directe verantwoordelijkheid vallen. De implementatie is in een periode van vier maanden afgerond waarbij elke vooraf gestelde deadline is gehaald".

De Telegraaf heeft als redactiesysteem gekozen voor het CCI Newsdesk System, dat de grootste kranten van de wereld tot zijn klanten mag rekenen. De Telegraaf is het eerste bedrijf ter wereld dat dit redactionele systeem volgens het "thin client" concept in gebruik neemt. Bij "thin clients" maakt de lokale, gedecentraliseerde, lichte computer gebruik van alle benodigde software die op de centrale systemen worden beheerd en onderhouden. Door deze manier van werken ontstaat een uiterst stabiele en beheersbare omgeving. Het totale systeem omvat een viertal hoogwaardige UNIX servers, een twintigtal Windows 2000 servers, een vijftigtal Windows NT werkstations en 240 "thin clients". Gebruikers van de "thin clients" kunnen zowel op het hoofdkantoor zitten als buiten de bedrijfsomgeving. De gebruikers buiten het hoofdkantoor maken gebruik van een beveiligde inbel mogelijkheid.

Voor dit bedrijfskritische systeem is verder een stabiele omgeving gecreŽerd door gebruik te maken van nieuwe technologieŽn zoals Windows 2000 en Citrix Metaframe. LCI Consultants heeft de CCI Newsdesk NT-omgeving zodanig ontworpen dat deze 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zal zijn.

LCI Consultants Nederland is een bedrijf van LCI Technology Group NV, dat zich richt op het leveren van specialistische IT kennis. Met toptalenten onder de medewerkers van dit dynamische bedrijf en voortdurende expertise op gebied van specialistische hard- en software, is LCI Consultants in staat elke onderneming in elke situatie het beste resultaat te bieden als het om ontwikkeling, implementatie en beheer van Informatie Technologie gaat. LCI Consultants heeft de beschikking over zeer uitgebreide kennis welke alle aspecten van automatisering omvat. Deze kennis is verdeeld in de volgende kennisclusters: Midrange Systems, LAN Solutions, System Administration, Project Management en Application Development.

Het Telegraaf-concern is de uitgever van het Dagblad "De Telegraaf". Tot de kernactiviteiten van het concern behoren daarmee het uitgeven van landelijke en regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en sponsored magazines in zowel gedrukte als elektronische vorm, het participeren in commerciŽle radio en televisie alsmede dienstverlening op het gebied van grafische en elektronische communicatie voor derden.

LCI Technology Group (LCI) is een groep van 35 bedrijven actief in de Informatie en Communicatie Technologie. Bij de bedrijven van LCI werken wereldwijd circa 1100 personen. De medewerkers van LCI zijn hoog gespecialiseerde ICT consultants, ontwikkelaars, uitvoerders en projectmanagers. Zij stellen hun kennis in dienst van meer dan 400 grote bedrijven en overheden.

LCI bedrijven zijn actief op de volgende gebieden: on-line education; security; wireless office information (B2B); Execution Chain Management; software & consulting; secure printing; authentication; E2E security; encryption; integration and services; media on-line content; content development; helpdesk; customer support; network monitoring; outsourcing; application software; application service providers; security consulting; mobile application development, etc.

LCI Technology Group is genoteerd op de effectenbeurs van Amsterdam, Euronext Amsterdam (tickersymbool: LCI). LCI Technology Group heeft over de eerste helft van het financiŽle boekjaar 2000/2001 (van 1 mei tot en met 31 oktober 2000) een omzet van § 150,7 miljoen en een netto winst na belasting van § 5,1 miljoen gerealiseerd. Sinds 1994 is de winst na belastingen per LCI aandeel jaarlijks gemiddeld gestegen met meer dan 50 %.

LCI is actief in 14 landen in Europa en de Verenigde Staten met bedrijven die onder meer zijn gevestigd in BelgiŽ, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, TsjechiŽ en de Verenigde Staten van Amerika. Het hoofdkantoor van LCI Technology Group NV is gevestigd in Nederland.

oor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
∑ LCI Technology Group N.V.
Tel.: + 31 73 645 5255
Fax + 31 73 645 5296
E-mail (info@nl.lcigroup.com)

Opmerking: Bepaalde verklaringen en uitspraken in dit persbericht, voor zover niet historisch van aard en verifieerbaar, zijn 'toekomstgericht' en kunnen worden beschouwd als verwachtingen ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen en resultaten met betrekking tot LCI Technology Group N.V. en haar zakelijke operaties. De voorspellingen die uit deze verklaringen en uitspraken kunnen worden afgeleid, zijn onderhevig aan risicofactoren en onzekerheden en als gevolg hiervan kunnen de daadwerkelijke resultaten van de LCI Technology Group N.V. aanzienlijk verschillen van de in dit persbericht beschreven of geÔmpliceerde resultaten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie