Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief BUZA over Forward Operating Location op Curaçao

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=409687Aan de Voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken Binnenhof 4 Den Haag Adviseur Koninkrijksaangelegenheden

Datum 22 februari 2001 Auteur H.A.M. de Wit

Kenmerk DWH/AK-007/01 Telefoon 070-3486239

Blad /1 Fax 070-3485472

Bijlage(n) E-mail (ham.witde@minbuza.nl)

Betreft

Zeer geachte Voorzitter,

Naar aanleiding van de brief van de griffier uwer commissie van 20 februari 2001, waarin u vraagt naar de voorbereidingen in verband met het opzetten van een Forward Operating Location op Curaçao en daarmee samenhangende aanbestedingen, kan ik u als volgt informeren.

In genoemde brief wordt bedoeld op de aanbestedingsprocedure die in de loop van januari 2001 van start ging. Zo heeft een beoordeling van ontwerpen plaatsgevonden en zijn offertes ingediend. Het sluiten van het contract wordt door de opdrachtgever, de autoriteiten van de VS, evenwel aangehouden totdat de gedachtewisseling met het parlement plaats heeft gevonden. Dat is bevestigd door de Nederlands Antilliaanse autoriteiten. In die zin is er niets veranderd sinds mijn brief van 8 mei 2000 waarin ik u berichtte dat alle partijen die bij de voorlopige toepassing van het verdrag zijn betrokken, ervan doordrongen zijn dat het wetsontwerp aan parlementaire goedkeuring moet worden onderworpen en dat van voldongen feiten geen sprake zal zijn. In dat licht heeft de VS geen grote investeringen ten behoeve van de FOL's gedaan. Duidelijk is immers dat een eventueel financieel risico geheel voor rekening van de opdrachtgever zal komen.

De nota naar aanleiding van het verslag is u toegegaan.

Kenmerk
Blad /1

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie