Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple introduceert iTunes 1.1

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Apple introduceert iTunes 1.1 met ondersteuning voor meer dan 25 cd-branders van andere fabrikanten

iTunes tijdens de eerste zes weken meer dan 750.000 keer gedownload

Brussel/Bunnik, 22 februari 2001 - Apple heeft vandaag iTunes 1.1 geïntroduceerd, een update van de populaire
iTunes-muziekprogrammatuur*. iTunes 1.1 ondersteunt meer dan 25 cd-branders van andere fabrikanten, waaronder populaire merken als Iomega, La Cie, QPS en Sony. Sinds de introductie afgelopen maand tijdens Macworld in San Francisco is iTunes al meer dan 750.000 keer gedownload.

"Bijna één miljoen Mac-gebruikers beheren hun digitale-muziekcollectie met iTunes: een revolutie in digitale muziek op de Mac", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "iTunes 1.1 ondersteunt nu meer dan 25 cd-branders van andere fabrikanten, zodat nog meer Mac-gebruikers hun eigen muziek-cd's kunnen maken."

Met iTunes, dat uitsluitend geschikt is voor de Mac, kunnen gebruikers nummers importeren van hun favoriete cd's, deze bestanden comprimeren in de populaire MP3-structuur en bewaren op de harde schijf van de computer. Vervolgens kunnen zij hun muziekcollectie ordenen met behulp van de krachtige maar toch eenvoudig te gebruiken zoek-, blader- en afspeellijstfuncties en indrukwekkende visuele weergaven van hun muziek op het beeldscherm bekijken.

Gebruikers kunnen hun eigen muziek-cd's maken op een nieuwe iMac met cd-rw-speler, op de nieuwe Power Mac G4 Cub met cd-rw-speler of op de nieuwe Power Mac G4 met een cd-rw-speler of een SuperDrive (een gecombineerde cd-rw/dvd-r-speler). Ook is het mogelijk gebruik te maken van een van de cd-branders van andere fabrikanten, die worden vermeld op www.apple.com/itunes.

iTunes 1.1 kan gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/itunes of www.apple.com/benl/itunes. iTools-gebruikers kunnen iTunes 1.1 eenvoudig downloaden door het installatieprogramma naar de harde schijf te slepen. Voor het gebruik van iTunes 1.1 is Mac OS 9.1 vereist.


* Deze programmatuur kan worden gebruikt voor de reproductie van materiaal. Op grond van de licentie die u voor dit product ontvangt, is het u toegestaan materiaal te reproduceren waarop geen auteursrecht rust, waarvoor u zelf over het auteursrecht beschikt of waarvoor u beschikt over speciale toestemming of wettelijke rechten om het materiaal te reproduceren.

© 2001 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iMac, Mac, Macintosh en Power Mac zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars, en worden hierbij erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie ? de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie