Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor zestien energie-efficiënte Netto-projecten

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

23 Feb 2001.

Subsidie voor 16 energie-efficiënte netto projecten

Op 22 februari 2001 ontvangen 16 bedrijven subsidie voor het toepassen van vernieuwende projecten waarmee primaire brandstoffen efficiënter worden ingezet. Deze projecten zijn het resultaat van de laatste tender Netto (een subsidieprogramma van het Ministerie van Economische Zaken voor Nieuwe Energie-Efficiënte Transformatie-, Transmissie- en Opslagtechnieken). In totaal deden 26 bedrijven een beroep op Netto.

Het programma Netto wil bedrijven stimuleren primaire energie met een zo hoog mogelijk rendement om te zetten om in de energievraag te voorzien. Op die manier wordt maximaal bijgedragen aan de vermindering van het gebruik van primaire brandstoffen.

Het programma is vooral bestemd voor bedrijven die primaire energie omzetten in bruikbare energie en/of deze distribueren, bijvoorbeeld energiedistributiebedrijven, energieproducenten en bedrijven die zelf energie opwekken. Maar het programma is ook bestemd voor kennisinstellingen en brancheorganisaties.

In de eerste tender van 2000 is al aan tien projecten subsidie toegezegd. Voor de laatste tender van 2000 was een budget van NLG 6,5 miljoen (EUR 29,5 miljoen) beschikbaar dat aan 16 projecten is toegekend.

Gehonoreerde projecten

Onder de gehonoreerde projectvoorstellen zijn bijvoorbeeld: een toepassing om gasmotoren beter op laagcalorisch gas te bedrijven, een techniek om de teruggang in gasturbineopbrengst te niet te doen, methoden die de energie-efficiëntie bij kantoren, winkels en (fabrieks)hallen verbeteren. Vermeldenswaardig is ook de wijze waarop (zonne)warmte verkregen uit wegdekken, beschikbaar kan worden gemaakt voor ruimteverwarming; een systeem dat tevens in de winter hetwegdek vorst- en ijsvrij houdt.

Overhandiging subsidietoezegging

Op 22 februari overhandigt Johan Tent, programma manager van Netto, een subsidietoezegging aan de heer de Blok, directeur van Essent Energie Noord. Van de 26 ingediende projecten komt dit project als beste uit de bus.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie