Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof. Smalhout over normen en waarden, Wijk bij Duurstede

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wijk bij Duurstede

Prof. dr. B. Smalhout geeft lezing voor ouders met kinderen in het openbaar onderwijs

Op 22 februari 2001 om 20.00 u. geeft prof. dr. B. Smalhout in het Revius College, Middelweg Oost 2 te Wijk bij Duurstede een lezing over normen en waarden. Professor Smalhout geniet o.a. de nodige bekendheid op het terrein van normen en waarden door de aandacht die hij in de media vraagt voor de hedendaagse moraal. Avondvoorzitter is dhr. Hietbrink, actief binnen het Genootschap voor Leraren. Tevens is hij sinds 1997 actief binnen de Algemene Onderwijs Bond en de Algemene Vereniging voor Medewerkers in het Onderwijs.

Normen en waarden
De schoolleiders van de openbare scholen in de gemeente Wijk bij Duurstede vinden het belangrijk dat leerlingen leren dat er algemeen aanvaarde normen en waarden zijn waar een ieder zich naar moet richten. Natuurlijk moeten leerlingen zich vrij kunnen ontplooien, maar in die ontplooiingsvrijheid moet hen geleerd worden, dat zij tegelijkertijd ook gebonden zijn. De vrijheid mag nl. nooit onvrijheid van anderen veroorzaken, dus wordt geprobeerd kinderen respect voor anderen in de maatschappij op te laten brengen en respectvol met anderen te leren omgaan.

Grensoverschrijdend gedrag
Toch ziet ieder dat we met elkaar tegen grenzen oplopen, grenzen die helderder dan voorheen moeten worden afgebakend. We leven in een tolerante maatschappij; tolerantie is een groot goed als dat ten doel heeft rekening met elkaar te houden. Als tolerantie verwordt tot het steeds meer door de beugel zien van gedrag dat tot erger kan leiden, dan overschrijden we grenzen. Het is van groot belang dat voor de discussie hierover in onze gemeenschap een sterke aanzet wordt gegeven. Alle ouders uit de gemeente Wijk bij Duurstede die kinderen hebben in het openbaar onderwijs, hebben via de school al een uitnodiging voor deze avond ontvangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie