Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering conjunctuurbarometer Nationale Bank België

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationale Bank van België
Zoek soortgelijke berichten
Nationale Bank van België

NATIONALE BANK VAN BELGIE CONJUNCTUURONDERZOEKINGEN

De conjunctuurbarometer is een synthese van de conjunctuurcurven van de verwerkende nijverheid, de ruwbouw en de handel.

Perscommuniqué van 22 februari 2001:
In januari 2001 is de algemene synthetische bruto-indicator van de Nationale Bank gestegen, waardoor de daling van de vorige maand gedeeltelijk werd tenietgedaan. Die stijging weerspiegelt een lichte verbetering van het conjunctuurklimaat in de verwerkende nijverheid, de sector met het grootste aandeel in de berekening van de algemene indicator. De bruto-indicator is fors toegenomen in de handel, waarvan de resultaten traditioneel vrij sterk schommelen, en is gedaald voor de bouwnijverheid.

De algemene synthetische afgevlakte indicator, die door eliminatie van de extreme punten de fundamentele tendens van de conjunctuur weergeeft, zette de in maart 2000 begonnen vermindering voort. Die verdere terugval is toe te schrijven aan het verloop van de afgevlakte curve in de verwerkende nijverheid. In de bouwnijverheid en de handel is de afgevlakte indicator zeer licht gestegen.

In de diensten aan ondernemingen, waarvan de resultaten niet zijn opgenomen in de totale synthetische curve, is de synthetische bruto-indicator aanzienlijk omhooggegaan. De afgevlakte indicator is echter voor de vierde opeenvolgende maand verder gedaald.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie