Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogezand-Sappemeers autobedrijf moet grond saneren

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)

Hoogezand, 22 februari 2001 Persbericht 2001/07

Gemeente dwingt autobedrijf vervuilde grond op te ruimen

Op 20 februari 2001 heeft de gemeente Hoogezand-Sappemeer autobedrijf Harmeier aan de Energieweg 21 in Foxhol aangezegd binnen een week een partij vervuilde grond van ongeveer 80 ton van het bedrijfsterrein af te voeren. Als de partij vervuilde grond dan niet is afgevoerd naar een stortplaats of naar een erkend grondreinigingsbedrijf, is het autobedrijf per week een dwangsom van 3.000 aan de gemeente verschuldigd. Het maximale dwangsombedrag kan oplopen tot 12.000.

De partij vervuilde grond is volgens de heer Harmeier afkomstig van zijn bedrijfsterrein en is enkele maanden geleden gestort op de huidige plek, achter op het terrein van het autobedrijf. Nadat de afdeling Milieu had gevraagd om de kwaliteit van de grond aan te tonen, is de partij grond ter plekke geëgaliseerd en over een grotere oppervlakte verspreid.

Op 3 januari 2001 is aan het autobedrijf een vooraankondiging gestuurd dat de gemeente van plan was een last onder dwangsom op te leggen als niet binnen twee weken de grond zou zijn verwijderd. Omdat de heer Harmeier na herhaald aandringen van de gemeente tot nu toe niet bereid was om de grond af te voeren of te laten reinigen hebben Burgemeester en Wethouders besloten om het autobedrijf door middel van een dwangsombesluit te dwingen om de overtreding alsnog ongedaan te maken.

Uit een bodemonderzoek uit 1994 blijkt dat de grond verontreinigd is met minerale olie. Daarom mag het op grond van het Bouwstoffenbesluit niet worden hergebruikt als bouwstof. Door de aanwezigheid van de vervuilde grond kan de bodem onder de grond ook worden verontreinigd. Dat is dan ook de reden dat de gemeente betrekkelijk korte termijnen hanteert.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie