Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: veranderingen van biodiversiteit in rivieren

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Insects in polluted rivers: an experimental analysis
Datum donderdag 22-02-2001
Tijd 14:00 uur

Promovendus H. G. van der Geest

Promotor prof dr. W. Admiraal

Ongestoorde levensgemeenschappen in rivieren kennen een grote rijkdom aan waterdiertjes, waaronder insecten als haften, kokkerjuffers en steenvliegen. In de afgelopen eeuw is de diversiteit echter door bevolkingsgroei, industrialisatie en afvallozingen sterk afgenomen. Meer dan de helft van de grote rivieren is ernstig uitgeput en vervuild en heeft daarmee een negatieve invloed op de omliggende ecosystemen. Met de tot nu toe gebruikte methoden voor waterkwaliteitsbeoordeling worden echter niet alle risico's voor het rivierecosysteem opgemerkt. Van der Geest maakt gebruik van nieuwe testen met representatieve rivierinsecten om inzicht te krijgen in de manier waarop meer gespecialiseerde soorten reageren op de variaties in de waterkwaliteit van grote rivieren. Hierdoor ontstaat een beter beeld van de veranderingen in de biodiversiteit in de rivieren die het gevolg zijn van blootstelling van rivierorganismen aan metaalconcentraties en bestrijdingsmiddelen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie