Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erica Terpstra onthult nieuw project bij Multi Vastgoed

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MULTI VASTGOED / MDC

Uitnod.: Multi Vastgoed: Erica Terpstra onthult nieuw project

Persuitnodiging

Multi Vastgoed nodigt u uit voor een belangrijke persconferentie op 22 februari aanstaande om 13:30 uur
in Hotel des Indes te Den Haag

en de onthulling door Erica Terpstra van de maquette van het Media Village voor de Olympische Spelen in Athene

Gouda, 16 februari 2001

Geachte redactie,

Oud-staatssecretaris Erica Terpstra van Sportzaken zal op donderdagmiddag 22 februari aanstaande in het Hotel des Indes te Den Haag de maquette onthullen van het Media Village (oftewel het persdorp) voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Dit complex is gelegen in Maroussi, een belangrijke deelgemeente van Athene. Het wordt gerealiseerd door de Nederlandse ontwikkelaar Multi Vastgoed die internationaal actief is onder de naam Multi Development Corporation (MDC), in joint venture met Maroussi.

In dit media Village, dat is gesitueerd op het terrein van het Olympisch Stadion, zal een belangrijk deel van de in totaal 20.000 bij de Spelen aanwezige journalisten worden gehuisvest.

Na de onthulling van de maquette zullen MDC Chairman Hans van Veggel en Directeur Nico Veldhuis een toelichting geven op het project. Ook de architect van het project, de heer Harry Vroemen van T+T Design is daarbij aanwezig. Uiteraard is er voor u ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen. We hopen van harte dat u aan onze uitnodiging gevolg kunt geven. Wilt u gebruik maken van bijgaande antwoordfax voor het doorgeven van uw reactie?

Ter toelichting:

Met deze belangrijke opdracht is een bedrag van circa 1 miljard gulden gemoeid. Een deel van dit bedrag wordt besteed aan het bouwen van villa's die zijn onderverdeeld in appartementen. Na afloop van de Olympische Spelen zullen deze appartementen, gelegen in een groenrijk gebied,'gewoon' bewoond worden.

Het grootste deel van het bedrag omvat de bouw van een Olympisch winkelcentrum van circa 50.000 m2 winkeloppervlak. Naast winkels komen hier ook een megabioscoop, een health & fitness club, kantoren en een hotel.

Over MDC:

Multi Vastgoed is een internationaal bedrijf van Nederlandse oorsprong. Het hoofdkantoor bevindt zich in Gouda. De buitenlandse vestigingen zijn werkzaam onder de naam Multi Development Corporation. De onderneming telt circa 250 werknemers en een jaaromzet in 2000 van circa 350 miljoen Euro. In de 20 jaar van zijn bestaan heeft MDC zich gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkelingen en kantorencomplexen.

MDC is bekend door de ontwikkeling van prijswinnende binnenstadsprojecten zoals het Beursplein (de 'koopgoot') in Rotterdam, de Kalvertoren in Amsterdam en kantoorcomplexen voor onder andere Albert Heijn, Nike en KPN. Recente buitenlandse projecten zijn onder andere te vinden in de stadscentra van Solingen, Lissabon (Chiado) en Belfast.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie