Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Orange Wine Fund met ruim 21 miljoen gulden

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kempen & Co
Zoek soortgelijke berichten

KEMPEN EN CO

Start Orange Wine Fund met ruim f 21 miljoen

Start Orange Wine Fund met ruim f 21 miljoen

De op 21 februari gesloten inschrijving op aandelen Orange Wine Fund heeft geleid tot een startomvang van ruim f 21 miljoen. Dit betreft in hoofdzaak inschrijvingen door particuliere beleggers, die het unieke karakter van het fonds en de aantrekkelijke ontwikkelingen in de sector hebben onderkend.

Het Orange Wine Fund is het eerste beleggingsfonds dat uitsluitend belegt in beursgenoteerde wijn- en wijngerelateerde ondernemingen. De groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitswijnen en de opkomst van de wijnen uit de Nieuwe Wijnwereld (met name Chili, Australië en Zuid-Afrika) geeft de wijnindustrie een interessant beleggingskarakter. De wijnindustrie is sterk gefragmenteerd: de grootste producent van wijnen ter wereld (E.J. Gallo uit de Verenigde Staten) heeft een marktaandeel van slechts 1,5%. Dit betekent dat de meeste beursgenoteerde bedrijven een small- of midcap-karakter hebben. Dit is traditioneel een segment van de effectenmarkt waarin Kempen & Co succesvol opereert. De fragmentatie en globalisering in de wijnsector in combinatie met de groei van de vraag naar kwalitatief betere wijnen leiden bovendien tot een interessant speelveld voor fusies en overnames. De bevestiging daarvan kan men onder andere zien in de recente overnames van Beringer Wine Estates Holdings Inc., Montana Group Ltd. en de nieuwe combinatie van Sabate Diosos S.A. De introductie van het Orange Wine Fund is een aanvulling op de succesvolle reeks Orange beleggingsfondsen. De Orange funds zijn door het tijdschrift Money (uitgave nr. 2, 2001, verschijningsdatum 2 maart a.s.) uitgeroepen tot de 'beste Fund Family van Nederland'.

Het Orange Wine Fund zal met ingang van 23 februari 2001 worden genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam. Het Orange Wine Fund is een (semi) 'open-end' beleggingsmaatschappij en zal derhalve onder normale marktomstandigheden doorlopend aandelen uitgeven en innemen op basis van de intrinsieke waarde.

Amsterdam, 22 februari 2001

Orange Wine Fund N.V. De Directie

Voor inlichtingen met betrekking tot het Orange Wine Fund:

Kempen Capital Management N.V., Esther Pörteners, telefoon 020 - 5 571 335

Uitgebreide informatie over de Orange beleggingsfondsen van Kempen & Co is te vinden op www.kempen.nl.

Kempen Capital Management is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co N.V. Kempen & Co staat als algemene bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank en is in het bezit van een vergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen. Kempen & Co richt zich op drie kernactiviteiten. Naast vermogensbeheer zijn dat effectenbemiddeling en corporate finance. De aandelen Kempen & Co zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Kempen & Co

22 feb 01 16:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie