Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote verkeerscontrole op A-77

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie



Persberichten


Grote verkeerscontrole op A-77

22-02-2001

Politie, marechaussee, douane, Algemene Inspectie Dienst en Bundesgrenzschutz hebben donderdag tussen elf en vijf uur al het verkeer gecontroleerd dat via de A-77 en de N-325 ons land vanuit Duitsland binnenreed. Daarbij werd een groot aantal overtredingen geconstateerd, van openstaande bekeuringen tot het rijden op goedkope (rode) diesel. Drie chauffeurs kregen een rijverbod opgelegd en één auto werd in beslag genomen. Bij de opsporingsactie waren ruim vijftig medewerkers van de verschillende diensten in touw.

Op de A-77 werd de snelweg zodanig afgezet dat al het verkeer komende vanuit Duitsland over een parkeerplaats werd geleid waar men een selectie maakte van te onderzoeken voertuigen. Aan het eind van de dag was het resultaat: acht vreemdelingen werden teruggestuurd naar Duitsland omdat ze niet over de juiste papieren beschikten, drie chauffeurs kregen een rijverbod in verband met een overtreding van de rijtijdenwet, acht bestuurders werden betrapt op het gebruik van rode diesel in hun voertuig en één auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek in verband met technische gebreken. Overigens vindt een dergelijke uitgebreide controle gemiddeld eenmaal per maand plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie