Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startsein gegeven voor bouw pand KvK en TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
22 februari 2001 Nieuwbouw Kennispoort van start Gezamenlijk kantoorpand van de Kamer van Koophandel en de TU Eindhoven Donderdag 22 februari is het startsein gegev en voor Kennispoort, een nieuw te bouwen kantoorpand van de Kamer van Koophandel Oost-Brabant en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De officiële eerste paal voor de nieuwbouw werd geslagen door Kamervoorzitter Theo Hurks en door Henk de Wilt, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e. Kennispoort wordt gebouwd op het terrein tussen het NS-station Eindhoven en de TU/e-campus. De bouwkosten bedragen rond de dertig miljoen gulden en Kennispoort wordt medio volgend jaar opgeleverd. Kennispoort is ontworpen door Architectenbureau K. van Velsen uit Hilversum. In Kennispoort komen instellingen die zich bezighouden met de uitwisseling van kennis tussen onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven, waaronder uiteraard de eigenaren Kamer van Koophandel en TU/e.
De Kamer en de TU/e onderstrepen met de gezamenlijke nieuwbouw de onderlinge samenwerking. Door de bouw van Kennispoort willen de Kamer en de TU/e ook een plek inrichten waar het voor technologie-intensieve, kleinere bedrijven gemakkelijker wordt gemaakt om toegang te krijgen tot de kennis van grote onderzoek- en onderwijsinstellingen. Bij de kennisuitwisseling spelen instellingen als TNO Industrie en Fontys Hogescholen, beide in de directe nabijheid gevestigd, ook een belangrijke rol.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie