Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening scheidingsdepot en gemeentewerf Uithoorn

Datum nieuwsfeit: 22-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Uithoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Uithoorn

Opening scheidingsdepot
Het nieuwe scheidingsdepot en de gemeentewerf zijn klaar voor gebruik. Het depot wordt voor genodigden op 22 februari feestelijk geopend. Wethouder Luuk Heijlman zal dan op ludieke wijze de openingshandeling verrichten.

Op zaterdag 24 februari van 10.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het nieuwe scheidingsdepot tijdens de Open Dag. Op het depot, waar ook CERES aanwezig zal zijn, is die dag van alles te doen. Zo is er natuurlijk veel informatie te krijgen over het scheiden van afval. Ook wordt uitleg gegeven over het maken van compost. Maar natuurlijk is deze dag niet alleen maar educatief. Er is een prijsvraag waar leuke prijzen mee te winnen zijn, en er is koek en zopie te verkrijgen.
Op de Open Dag zijn ook nog een paar "vreemde vogels" aanwezig. Aan de kinderen is ook gedacht: zij kunnen o.a. buttons maken en ballengooien.
Er is genoeg te doen dus op deze Open Dag van het Scheidingsdepot!

Nog tot 1 september 2001 wordt het grofvuil na afspraak gratis aan huis opgehaald op de vastgestelde data per wijk. In de afvalkalender kunt u lezen op welke data uw wijk aan de beurt is. Na 1 september wordt het grofvuil alleen nog aan huis opgehaald na aanvraag, dit kost per keer 25 gulden per maximaal 2m3 gewoon grofvuil en 20 gulden per koelkast. Als u financieel onvoldoende draagkrachtig bent, kunt u aanspraak maken op teruggave van deze kosten met behulp van het declaratiefonds. Huishoudelijke goederen die nog goed bruikbaar zijn haalt CERES na afspraak gratis op.
Dankzij het scheidingsdepot wordt het grove afval van Uithoorn beter gescheiden. Dit scheelt natuurlijk in de kosten, maar het is vooral goed voor het hergebruik van materialen. Hierdoor worden ook weer grondstoffen gespaard.

Aan het nieuwe gebouw van CERES wordt ook hard gewerkt. De verwachting is dat het half april opgeleverd kan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie