Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Hermans aanwezig bij CHERC-conferentie in China

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

23 februari 2001

Minister Hermans aanwezig bij CHERC-conferentie in China

Ter gelegenheid van het bezoek aan China van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, drs. L.M.L.H.A. Hermans, organiseert het China-Holland Education & Research Centre (CHERC) op 23 februari 2001 een Round Table Conference in Shanghai.

Het thema tijdens deze conferentie is de samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen en bedrijven binnen de Chinees-Nederlandse betrekkingen. Aan de conferentie neemt een veertigtal Chinese en Nederlandse topfunctionarissen deel. Minister Hermans is één van de sprekers. De conferentie staat onder leiding van prof. W. M. Lammerts van Bueren, voorzitter van het CHERC van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het bezoek van minister Hermans aan China vormt voor het China-Holland Education & Research Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam aanleiding een aantal organisaties bij elkaar te brengen die volgens het CHERC binnen de Chinees-Nederlandse betrekkingen meer dan tot nu toe het geval is met elkaar zouden moeten samenwerken. Met name universiteiten (inclusief hogescholen) en bedrijven zouden veel meer op elkaars activiteiten moeten inhaken dan zij thans doen, zowel aan Nederlandse en Chinese zijde als transnationaal.

Stageplaatsen, toegepast onderzoek, en management training vormen slechts een paar voorbeelden waar samenwerking grote voordelen voor alle betrokkenen kan opleveren. Indien daarbij dan ook nog eens Chinees-Nederlandse combinaties tot stand worden gebracht, is de cirkel rond. De positieve effecten van een dergelijke samenwerking zullen zich niet alleen op korte, maar ook op lange termijn nadrukkelijk doen voelen. Door het bij elkaar brengen van Chinese en Nederlandse topvertegenwoordigers uit het hoger onderwijs en het bedrijfsleven hoopt het CHERC een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de beoogde samenwerking.

Tijdens de conferentie zal een aantal sprekers reageren op een "Issue Paper" dat door het CHERC is opgesteld. Naast minister Hermans spreken onder meer: prof. Jan van Bemmel, rector van de Erasmus Universiteit Rotterdam, drs. Rob Westerhof, bestuursvoorzitter en CEO van Philips Electronics China Group, prof. Xie Sheng-Wu, president van de Shanghai Jiao Tong Universiteit, een Chinese topmanager, en prof. Willem Lammerts van Bueren, bestuursvoorzitter van het CHERC.

Het China-Holland Education & Research Centre heeft vestigingen in Rotterdam en Shanghai. Het is voortgekomen uit de sinds de jaren tachtig zorgvuldig opgebouwde relaties van de Erasmus Universiteit Rotterdam met een groot aantal universiteiten in China, met name in Shanghai. Die relaties kwamen op hun beurt tot stand in het kader van de succesvolle zusterstadrelatie die Rotterdam en Shanghai in 1979 aangingen.

Het CHERC is een universitaire netwerkorganisatie gericht op Chinees-Nederlandse samenwerking, in het bijzonder op het terrein van promotie-onderzoek. Zo organiseert het CHERC deze zomer in Rotterdam voor de tweede keer een "PhD-Masterclass" voor excellente Chinese onderzoekers. De deelnemers aan de vorige Masterclass (in 1999) werken op dit moment aan hun promotie-onderzoek in een zogenaamde "sandwich"-formule, waarbij het onderzoek afwisselend in China en in Nederland wordt verricht. Waar mogelijk betrekt het CHERC het bedrijfsleven en de overheid bij zijn activiteiten teneinde een zo groot mogelijke spin-off te bereiken.

Noot voor de pers:
Info: Prof.dr. W.M. Lammerts van Bueren, CHERC, tel (010) 408 25 32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie